hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Bina Istra, na čelu sa v.d. dekana dr. sc. Darijem Silićem, najveći je donator sredstava za Kliniku za dječje bolesti Zagreb

Novosti > Bina Istra, na čelu sa v.d. dekana dr. sc. Darijem Silićem, najveći je donator sredstava za Kliniku za dječje bolesti Zagreb

U akciji prikupljanja sredstava za Klinički bolnički centar Zagreb, koju je u rujnu organizirala Francusko-hrvatska trgovinska i industrijska komora, prikupljeno je pola milijuna kuna. Iznos je iskorišten za nabavku 40 volumetrijskih infuzijskih pumpi za potrebe Klinike za dječje bolesti.

Francusko-hrvatska trgovinska i industrijska komora ima 70 tvrtki članica, podružnica i predstavništava francuskih tvrtki, investitora, izvoznika ili uvoznika, s ciljem omogućavanja kontakata, zajedničkih projekata i razmjena ideja, a ujedno pridonosi boljem razumijevanju ekonomskih pitanja specifičnih za Francusku i Hrvatsku.

V.d. dekana dr. sc. Dario Silić, koji je i član Upravnog vijeća Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, istaknuo je: „U kratkom, vrlo kratkom roku uspjeli smo prikupiti 500.000 kuna. Cilj nam je bio što prije isporučiti pumpice za djecu u potrebi, ali nećemo ovdje stati. Količina koju isporučujemo nije dovoljna jer u ovu Kliniku dolaze djeca iz cijele Hrvatske pa ćemo im i dalje pomagati. Nova oprema olakšat će rad medicinskog osoblja, ali i boravak malih pacijenata u bolnici.”

Ova donacija, ukupne vrijednosti oko 2 milijuna kuna, samo je jedna u nizu brojnih pomoći koje su Bina Istra i njeni partneri uputili KBC Zagreb. U prošlogodišnjoj akciji prikupljanja sredstava pod nazivom „Život nema cijenu“, Bina Istra je, uz tvrtku Bouygues, izvođača radova na projektu izgradnje drugog otvora tunela Učka, s partnerima osigurala sredstva za opremanje sterilne sobe Odjela dječje onkologije KBC Zagreb.