hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Dan karijera VSS-a: Predstavljamo izlagače!

Novosti > Dan karijera VSS-a: Predstavljamo izlagače!

Ususret nadolazećem Danu karijera, predstavljamo jednu od najutjecajnijih tvrtki na području kibernetičke sigurnosti – Span. Span je tvrtka koja je od integratora sistemskih sustava izrasla u globalnu IT grupu sa širokom ponudom usluga u cloudu, sigurnosti i podrške za korisnike širom svijeta.

Span od nedavno ima svoj Cyber security centar u kojemu se održavaju edukacije i treninzi za kibernetičku sigurnost, uz metode prepoznavanja, prevencije i obrane od cyber napada te simulacije stvarnih cyber prijetnji i napada. Bruno Pavić, Chief Security Officer (CSO) Span-a te član uprave Span kibernetičkog centra sigurnosti, na pitanje važnosti sigurnosnih stručnjaka u Span-u kaže „ Span je na tržištu prepoznat kao jedan od lidera u području kibernetičke sigurnosti, već iz tog razloga cyber security stručnjaci su nam izuzetno važni. Kontinuirano ulažemo u naše ljude i njihovo znanje jer želimo da se educiraju i prate trendove iz branše. Kako je cyber sigurnost jedan od glavnih strateških smjerova poslovanja Spana, otvorili smo i Span Centar kibernetičke sigurnosti gdje zaposlenicima iz javnog i privatnog sektora pružamo edukacije, treninge i konzultantske usluge.

U kontinuiranom su porastu kibernetičke prijetnje na globalnoj razini, a različite vrste napada u kibernetičkom prostoru postaju sve sofisticiranije te utječu na naš svakodnevni život i poslovanje. Upravo iz tog razloga vrlo je bitna svijest o mogućim kibernetičkim ugrozama i kako se od njih zaštititi. O važnosti edukacije sigurnosnih stručnjaka Bruno Pavić navodi „Trendovi u cyber sigurnosti mijenjaju se izuzetno brzo, stoga je važno stalno pratiti razvoj tehnologija i vrsta napada. Upravo zbog dinamike posla, važno je da su zaposlenici spremni učiti i razvijati se na dnevnoj razini.

Bruno Pavić zaključuje kako „Cyber security je postao sastavni dio svake organizacije i važno je osvijestiti da cyber napadi sada predstavljaju poslovni problem – ne samo sigurnosni.“

Više informacija o kibernetičkoj sigurnosti te kako postati stručnjak u tom području možete saznati na Danu karijera 04.02.2023. godine. Pozivamo sve zainteresirane da ulože sigurno u svoju budućnost te se prijave putem linka za prijavu.