hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

MEĐUNARODNO PRIZNATI PREDAVAČI GARANCIJA SU KVALITETE VSS-A

Novosti > MEĐUNARODNO PRIZNATI PREDAVAČI GARANCIJA SU KVALITETE VSS-A
Međunarodno priznati predavači garancija su kvalitete VSS-a

U želji za postizanjem visoke kvalitativne razine nastavnih programa, a po uzoru na švicarske standarde obrazovne izvrsnosti, ponosni smo što na VSS-u predaju eminentni i međunarodno priznati predavači i stručnjaci.

Studenti Specijalističkog diplomskog stručnog studija sigurnosti započeli su s pohađanjem nastave Međunarodnog i europskog prava sigurnosti koje predaje doktorandica Petra Pocrnić Perica, koja je magistarski studij prava (područje rješavanja međunarodnih sporova) završila na prestižnom Sveučilištu Queen Mary u Londonu. Obnaša također važne funkcije poput delegatkinje u Vijeću Europe, arbitra pri Arbitražnim sudom za sport u Lausannei, predsjednice arbitražnog vijeća Hrvatskog društva za građansko-pravne znanosti, arbitra Hrvatskog nogometnog saveza i druge.

Petra Pocrnić Perica

Jedna od tema koju je izložila studentima bila je područje sportskog prava kao primjera grane međunarodnog prava (MP), a koje je uređeno ne samo međunarodnim ugovorima kao izvorom MP-a, već i privatnim pravom sportskih udruga. U tom kontekstu, primjer anti-dopinga u sportu izložen je kao jedan od primjera zaštite zdravlja dionika jedne industrije.

Studenti VSS-a imali su prilike iz prve ruke dodatno čuti o praktičnim implikacijama pravnih pitanja. Jedno od predavanja svojom je ekspertizom upotpunio gost predavač Amir Avdagić, predsjednik Istočnoeuropske anti-doping organizacije i rukovodeći državni službenik Agencije za anti-doping kontrolu Bosne i Hercegovine, s prethodnim radnim iskustvom u OSCE diplomatskoj misiji i ulogom savjetnika zamjenika ministra pravde BiH. Također, sudjeluje u radu tijela Vijeća Europe (Nadzorni odbor Antidoping konvencije, Europski komitet za Svjetsku antidoping agenciju i Macolin club). Član je Multisektorskog komiteta za konvenciju MEDICRIME u BiH, potpredsjednik Udruge medijatora u BiH, autor više znanstvenih članaka te koautor Leksikona upravnog prava.

Amir Avdagić

Visoka škola za sigurnost (dio SSBM Geneva) i dalje će težiti unaprjeđenju svih nastavnih procesa, kako angažmanom etabliranih predavača različitih područja znanosti, tako i personaliziranim pristupom svim našim studentima te sadašnjim i budućim partnerima.