hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Obilježeno 20 godina djelovanja Vijeća veleučilišta i visokih škola RH

Naš Blog > Obilježeno 20 godina djelovanja Vijeća veleučilišta i visokih škola RH

Zagreb, 13. svibnja 2022. – Svečana sjednica Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske održana je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu povodom 20 godina djelovanja ovog tijela u hrvatskoj akademskoj zajednici. Na svečanosti je naglašena važnost stručnih studija te veleučilišta i visokih škola za sustav visokog obrazovanja u Hrvatskoj te su dodijeljena priznanja i nagrade organizacijama i pojedincima koji su sustavno pridonosili razvoju veleučilišta, visokih škola i stručnih studija u Republici Hrvatskoj. Visoku školu za sigurnost predstavljao je v.d.dekana dr.sc. Dario Silić, prof.v.š.

Na svečanoj sjednici su, uz čelnike svih veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj i predstavnike studenata, sudjelovali članovi Vlade Republike Hrvatske, rektori hrvatskih sveučilišta, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, veleposlanici i drugi članovi diplomatskog zbora u Hrvatskoj, predstavnici poslodavaca, župani, gradonačelnici, čelnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje te Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Vijeće veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske tijelo je u hrvatskom sustavu visokog obrazovanja koje čine ukupno 34 visoka učilišta; veleučilišta i visokih škola koje imaju Dopusnicu za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Na veleučilištima i visokim školama studira gotovo 20 % hrvatske studentske populacije, odnosno oko 26 tisuća studenata. Vijeće čine dekani ukupno 16 veleučilišta i 18 visokih škola, pri čemu je ukupno 19 visokih učilišta privatno, a ukupno 15 javno.