hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Održan Dan karijera na VSS-u!

Novosti > Održan Dan karijera na VSS-u!

Kako je uska suradnja s industrijom i gospodarstvom jedan od temeljnih stupova poslovanja Veleučilišta studija sigurnosti (bivša Visoka škola za sigurnost), dana 04.02. u prostorijama kampusa u Zagrebu održan je Dan karijera na kojemu su se okupili predstavnici nekih od najuglednijih domaćih i međunarodnih tvrtki, s izraženom povezanošću s različitim domenama sigurnosti.

Dan karijera izvrsna je prilika da se studenti povežu s respektabilnim tvrtkama, čiji su predstavnici spremno prihvatili mogućnost mladim i motiviranim studentima pružiti uvid u mogućnosti zaposlenja i provođenja stručne prakse.

Na Danu karijera izlagali su predstavnici globalnih lidera poput tvrtke Marsh koja je najveći svjetski broker za re/osiguranje i upravljanje rizicima ili primjerice Securitas, kao dio najveće svjetske grupacije u području zaštite. Studenti su o prilikama za zaposlenje mogli čuti i od Eccos inženjeringa, tvrtke koja brine o unapređenju i održavanju elektroničkih i elektromehaničkih sustava kontrole pristupa ljudi i vozila u svim objektima Europske komisije smještenih u Bruxellesu. Tvrtka Span, kao rapidno rastuća tvrtka u području kibernetičke sigurnosti, izložila je svoje aktivnosti, kao i Croatia osiguranje svojim sveobuhvatnim pristupom sigurnosti. Mogućnosti zaposlenja u domeni zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša te zaštite osoba i imovine izložila je i Spegra, najveća domaća tvrtka koja se bavi sanacijama i specijalnim građevinskim radovima. Tvrtka Dekra Croatia predstavila je širok spektar aktivnosti koje provode na području JI Europe. Oni posebno zainteresirani za karijerne mogućnosti na poslovima zaštite na radu, mogli su o takvim prilikama čuti od predstavnika Orsus grupe, Abecede zaštite i Victor Energy.

Veleučilište studija sigurnosti kontinuirano ostvaruje brojna partnerstva s uspješnim tvrtkama koje u pretežnim ili segmentalnim oblicima obuhvaćaju područje sigurnosti, a rukovodeće osobe istaknutih tvrtki kroz aktivno sudjelovanje u Gospodarskome savjetu VSS-a uvelike pomažu razvoju studijskih programa i poslovnih procesa.

Članovi Gospodarskog savjeta VSS-a:

  • Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh Hrvatska
  • Tomislav Miletić, direktor, Emil Frey
  • Veljko Nižetić, direktor, Strabag
  • Sanjin Purić, predsjednik Uprave GP Krk
  • Robert Vučković, član Uprave Croatia osiguranja
  • Ivan Ročić, direktor, Securitas Hrvatska
  • Gordan Kožulj, direktor, Deloitte Croatia
  • Hrvoje Glavaš, direktor, INA
  • Mirko Bilandžić, redoviti profesor, Filozofski fakultet u Zagrebu

Kako je bilo na Danu karijera možete pogledati u galeriji.