hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Predavači VSS-a dobitnici prestižne Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022.

Novosti > Predavači VSS-a dobitnici prestižne Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022.

Hrvatski dani sigurnosti održani su u Opatiji od 28. do 30. rujna 2022., a obilježila ih je 16. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 4. Forum menadžera korporativne sigurnosti JI Europe i 4. Forum o privatnoj zaštiti. Program je bio usmjeren na rasprave, panel diskusije, svečanu dodjelu Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2022., promociju novih izdanja u području sigurnosti i sl.

Hrvatska velika nagrada sigurnosti samostalna je strukovna nagrada ustanovljena 2010. godine, a redovito se dodjeljuje od 2011. godine. Radi se o godišnjem priznanju pojedincima, tvrtkama, institucijama, lokalnoj zajednici i nevladinim organizacijama, koji su dali značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti.

Nakon što su 2020. godine nagradu za najbolju domaću znanstvenu knjigu iz područja sigurnosti primili profesori koji danas predaju na Visokoj školi za sigurnost (prof. dr. sc. Mirko Bilandžić – gost predavač, dr. sc. Luka Leško, predavač), ovogodišnju nagradu je primilo dvanaest osoba u ukupno dvanaest kategorija, među kojima su general Mate Laušić, koji predaje na diplomskom studiju VSS-a na smjeru Zaštita osoba i imovine te zapovjednik Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i asistent na diplomskom studiju VSS-a, smjer Zaštita od požara, Siniša Jembrih.

General Mate Laušić je nagrađen u kategoriji INDIVIDUALNI DOPRINOS U OSTVARIVANJU I RAZVOJU SIGURNOSTI ZAJEDNICE. Po struci diplomirani kriminalista, posljednjih deset godina radi na procjenama i planovima sigurnosne zaštite različitih objekata kritične infrastrukture, kao i sigurnosna savjetovanja uprava tvrtki u javnom i privatnom sektoru. Koautor je knjiga iz područja sigurnosti: „Jeste li doista sigurni da ste sigurni?“, 2008.  i „Sigurnost na službenom putu“, 2009.

U kategoriji DRUŠTVENA ODGOVORNOST – INICIJATIVA GODINE nagrađeni su Vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Agencija Bruketa&Žinić&Grey za projekt stripa o zaštiti od požara „Dovraga zatvaraj ta vrata!“ Cilj ove inicijative bio je osvijestiti građane o opasnostima požara u stambenim objektima, ali i dati svima jasne upute kako se u takvoj situaciji ponašati. Želja im je bila da stripom, na svima razumljiv način, detaljno prikažu potrebne korake u situacijama kada je iz požarom zahvaćenog stambenog objekta moguća evakuacija i kada to nije moguće. Strip je izradila agencija Bruketa&Žinić&Grey koji prikazuje konkretne, elementarne korake u slučaju požara. Nagradu je preuzeo Siniša Jembrih, zapovjednik JVP Grada Zagreba. Strip možete preuzeti putem sljedećeg linka.

Ponosni smo na predavače Visoke škole za sigurnost koji su garancija kvalitete našeg studija, kontinuirano se razvijajući u znanstvenom i stručnom pogledu na najvišim razinama, a udio naših laureata među dobitnicima Hrvatske velike nagrade sigurnosti to i potvrđuje.

Čestitamo svima na osvojenim nagradama!