hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Prijavite se za stipendiju za „preddiplomski i diplomski studij sigurnosti“

Novosti > Prijavite se za stipendiju za „preddiplomski i diplomski studij sigurnosti“
Upisi na Preddiplomski stručni studij sigurnosti i Specijalistički diplomski stručni studij sigurnosti u tijeku!

Željni ste znanja i profesionalnog usavršavanja? Želite si povećati mogućnost bržeg i lakšeg zaposlenja?  Preddiplomski i diplomski studiji sigurnosti koji kreću u listopadu 2021. godine pružit će vam jedinstvenu priliku obrazovati se i pripremiti za tržište rada te postati stručnjak u području sigurnosti. Program će Vam pružiti najnovija znanja na upravljačkoj i voditeljskoj razini po uzoru na švicarsku kvalitetu.

Visoka Škola za Sigurnost (VSS) dio je Swiss School of Business and Management (SSBM Geneva) koja je globalna, inovativna i jedinstvena poslovna škola sa studentima iz 75 različite zemlje svijeta. Visoka Škola za Sigurnost (VSS) s pravom javnosti akreditirana je visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj s preko 4,000 alumni studenata i preko 40 godina iskustva u obrazovanju inženjera sigurnosti.

Visoka Škola za Sigurnost (VSS) ovim natječajem nudi:

  • 4 stipendije koje pokrivaju 100% troškova školarine
  • 10 stipendija koje pokrivaju 50% troškova školarine 
  • 10 stipendija koje pokrivaju 30% troškova školarine 

Kandidati koji se prijave za preddiplomski i diplomski studij sigurnosti i zadovolje uvjete biti će pozvani na intervju s članovima stručne komisije.

Rok prijave za natječaj je 20.06.2021.

O studijima

Preddiplomski stručni studij sigurnosti

Preddiplomski stručni studij sigurnosti je trogodišnji studij kojim se stječe 180 ECTS bodova što je prva razina bolonjskog visokog obrazovanja. Ovaj jedinstveni studij osmišljen je kako bi Vam pružio kvalitetno obrazovanje kojim stječete stručni naziv: “stručni/na prvostupnik/ca (baccalaureus/a) inženjer/ka sigurnosti i zaštite” uz naznaku smjera studija s kraticom bacc. ing. sec.

Preddiplomski stručni studij sigurnosti nudi dva različita smjera i specijalizacije: zaštita na radu i zaštita od požara. Nakon trogodišnjeg preddiplomskog stručnog studija sigurnosti student je prema vrsti poslova osposobljen za samostalno vođenje poslova zaštite na radu u statusu stručnjaka zaštite na radu ili poslova zaštite od požara u pravnim osobama i stručnim službama radi obavljanja stalnog vatrogasnog dežurstva i provođenja preventivne zaštite od požara.

Specijalistički diplomski stručni studij sigurnosti

Specijalistički diplomski stručni studij sigurnosti je dvogodišnji  (ili jednogodišnji ovisno o završenom preddiplomskom studiju i broju ECTS bodova) studij kojim se stječe 120 ECTS bodova što je druga razina bolonjskog visokog obrazovanja. Ovaj jedinstveni studij osmišljen je kako bi Vam pružio kvalitetno obrazovanje kojim stječete stručni naziv: “stručni/na specijalist/ica inženjer/ka sigurnosti i zaštite” uz naznaku smjera studija s kraticom struč.spec.ing.sec.

Specijalistički diplomski stručni studij sigurnosti“ nudi četiri različita smjera i specijalizacije: zaštita na radu, zaštita od požara, zaštita okoliša i zašti ta osoba i imovine. Nakon dvogodišnjeg specijalističkog diplomskog stručnog studija sigurnosti studenti će moći predlagati unapređivanje mjera prevencije za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, zaštitu okoliša i materijalnih dobara, prepoznavati probleme na interdisciplinaran način te iznositi prijedloge u odgovarajućem području sigurnosti i zaštite.

Kako se prijaviti za stipendiju?

Za prijavu je potrebno izvršiti registraciju i napisati motivacijsko pismo na web stranici ili se javiti na kontakt e-mail info@vss.hr najkasnije do 20.06.2021.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem telefona na broj +385 (1) 4668 818.