hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Provođenje obuke sigurnosti na radnom mjestu

Naš Blog > Provođenje obuke sigurnosti na radnom mjestu
Kvalitetno provođenje obuke o sigurnosti na radnom mjestu.

Edukacija o sigurnosti – čiji je to zapravo posao, i što sve ona podrazumijeva? Od samih početaka procesa zapošljavanja, pojedinac se upoznaje sa sigurnosnim standardima, metodologijama i protokolima. Oni se razlikuju od mjesta do mjesta, te su specifični za svaki sektor rada. Naravno, nije isto radite li kao dio zrakoplovnog osoblja ili pak kao građevinar na otvorenom gradilištu – njihovi uvjeti rada se razlikuju, kao i tipovi rizika kojima su izloženi tijekom svog radnog vremena. Radi li se o otvorenom ili zatvorenom prostoru u kojemu se obavlja rad, ili kolika je vjerojatnost da se čovjek na tome radnome mjestu susretne sa bijesnim klijentima ili teškim strojevima – sve su to uvijeti koje moramo uzeti u obzir kako bismo osigurali optimalan sigurnosni trening. Bez obzira na profesiju, edukacija postaje ključnim faktorom osiguravanja zdravlja i zaštite svakog radnika.

Adekvatno osmišljen i provođen sigurnosni trening.

Značajan broj ozljeda i neželjenih situacija može se izbjeći uz adekvatno osmišljen i provođen sigurnosni trening. U protivnom, poslodavac može biti kažnjen rigoroznim kaznama koje propisuje zakonodavac štiteći pritom prava radnika koja bivaju prekršena. Zaključujemo da je u zajedničkom interesu pružiti edukaciju u najboljem i pravovremenom obliku kako bi se proširila svijest o potencijalnim rizicima, kako bi zaštitili jedni druge te izbjegli bilo kakvu neugodnu i štetnu situaciju koja se uz određene mjere može spriječiti.

VSS kao regionalni lider u području sigurnosti.

Ustrajnost u pridržavanju sigurnosnih zahtjeva i nulta tolerancija za njihovo kršenje trebaju postati dio kulture kompanije. Bez obzira na to koliko je dugo radnik zaposlen, trening bi trebao biti omogućen i lako pristupačan svima. Oni iskusniji nose veću odgovornost služiti kao primjer kad je u pitanju poznavanje i poštivanje sigurnosnih zahtjeva. Zaštita okoliša i protupožarni sustavi, računalna/kibernetska sigurnost, prevencija nasilja ili ergonomika samo su neke od kategorije koje se trebaju približiti radnicima, te su teme programa VSS-a kao regionalnog lidera u tome području.