hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Publiciran kapitalni sveučilišni udžbenik prof.dr.sc. Bože Skoke, s autorskim gostovanjem direktora Visoke škole za sigurnost (dio SSBM grupacije)

Novosti > Publiciran kapitalni sveučilišni udžbenik prof.dr.sc. Bože Skoke, s autorskim gostovanjem direktora Visoke škole za sigurnost (dio SSBM grupacije)
Publiciran kapitalni sveučilišni udžbenik prof.dr.sc. Bože Skoke

Jedan od vodećih hrvatskih komunikacijskih stručnjaka, prof. dr. sc. Božo Skoko, objavio je knjigu „Strateško komuniciranje država”, prvi sveučilišni udžbenik u ovome dijelu Europe posvećen fenomenu država kao komunikatora u međunarodnim odnosima, a po sadržaju jedinstven i u globalnim okvirima. Monumentalno djelo na 845 stranica objedinjuje teorijska i praktična znanja vezana uz državu kao komunikacijski subjekt u međunarodnim odnosima.

Uz vlastiti doprinos autora, bogat pregled teorijskih pristupa i koncepata, knjiga donosi i studije slučaja te primjere dobre prakse iz cijeloga svijeta, kao i priloge vodećih hrvatskih i svjetskih stručnjaka, koji pišu o primjeni strateškog komuniciranja u praksi. U knjizi se tako mogu pronaći misli dr.sc. Rhonde Zaharne, jedne od vodećih američkih stručnjakinja javne diplomacije, Hamada bin Abdulaziz Al-Kawarija, ministra savjetnika emira od Katara, Ole Egberga Mikkelsena, bivšeg ravnatelja Odjela za javnu diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Danske. Neki od istaknutijih hrvatskih suradnika na knjizi svakako su akademik Drago Štambuk, zatim Ministar vanjskih i europskih poslova RH dr.sc. Gordan Grlić Radman, kao i Predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH mr.sc. Zvonimir Frka-Petešić. S obzirom na važnu ulogu sporta u društvenom životu diljem svijeta, a posebno na primjeru Republike Hrvatske, čast nam je da je izrada poglavlja o „Ulozi sporta u međunarodnim odnosima, brendiranju država i javnoj diplomaciji“ povjerena direktoru Visoke škole za sigurnost (grupacija SSBM), dr. sc. Luki Lešku, zbog zamijećenog dosadašnjeg znanstveno-istraživačkoga rada u domeni sportske diplomacije.