hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Sklopljeni sporazumi s nacionalnim sportskim savezima u svrhu obrazovanja sportaša

Novosti > Sklopljeni sporazumi s nacionalnim sportskim savezima u svrhu obrazovanja sportaša
Na slici: Davor Cipek (predsjednik HKS-a), dr.sc. Marijo Možnik (predsjednik HGS-a), dr.sc. Mario Silić, dr.sc. Dario Silić (v.d. dekana VSS-a), dr.sc. Luka Leško (direktor VSS-a)

Dana 12. listopada 2021. godine, Visoka škola za sigurnost (dio SSBM Geneva) sklopila je sporazum o suradnji s dva krovna nacionalna sportska saveza: Hrvatskim gimnastički savezom i Hrvatskim karate savezom.

Bilo iz razloga ranog prekida sportske karijere ili kvalitete života po završetku sportske karijere, veoma mali udio sportaša osigura egzistenciju temeljem sportskih postignuća, a i takvima je potrebno obrazovanje kako bi kapitalom uspješno upravljali. Svi se ostali moraju snaći na tržištu rada stoga je važno odabrati studij koji podržava sportaše u ostvarenju višestrukih ciljeva. Sportaši su često na cijeni kao poželjni djelatnici, organizirani, disciplinirani, otporniji na stres, „problem solveri“ koji prepreke shvaćaju kao prirodan put do ostvarenja ciljeva. Kako je kvalitetno obrazovanje temeljni preduvjet ostvarenja druge uspješne karijere, radne karijere, koja obuhvaća bitno dulji period od profesionalne sportske karijere, sklopljeni sporazum predviđa pristupačnije studiranje sportaša u Visokoj školi za sigurnost (preddiplomski i diplomski stručni studij sigurnosti) te na offline i online SSBM programima (preddiplomski, diplomski i DBA u širem spektru djelatnosti poput ekonomije, poslovanja, menadžmenta, marketinga, sportskog menadžmenta, sportskog prava itd.).

Hrvatski gimnastički savez i Hrvatski karate savez predstavljaju ekosustave od više desetaka tisuća sportaša i ostalih dionika, a oba su saveza na proteklim Olimpijskim igrama imala svoje predstavnike. Gimnastičar Tin Srbić osvojio je pritom srebrnu medalju. Oba navedena saveza prepoznala su kvalitetu i programe Visoke škole za sigurnost i prestižne SSBM Geneva, koja je postala najboljom poslovnom školom u Švicarskoj po broju studenata, a danas je pohađaju polaznici iz preko 100 zemalja svijeta. Predsjednici obaju saveza, dr. sc. Marijo Možnik (Hrvatski gimnastički savez) i Davor Cipek (Hrvatski karate savez) iskazali su zadovoljstvo postavljenim temeljima dugoročne suradnje, čime će svojim sportašima otvoriti nova vrata za razvoj dual karijere.