hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Studentima prve godine Diplomskog studija održano gostujuće predavanje

Novosti > Studentima prve godine Diplomskog studija održano gostujuće predavanje

Studenti prve godine Stručnog diplomskog studija sigurnosti koji slušaju kolegije Zaštita okoliša i Normativi i osiguranje kvalitete imali su priliku slušati predavanje gospođe Vande Jakir, mag. iur., koja radi kao službenica za politiku u odjelu za čisti zrak i urbanu politiku u Općoj upravi za okoliš Europske komisije. Studentima je održala predavanje na temu ‚Kvaliteta zraka u Europskoj uniji‘, iznoseći svoje stajalište i mišljenje potkrepljeno relevantnim podacima o onečišćujućim tvarima u zraku.

U svome izlaganju gđa Jakir je posebno dala osvrt na kvalitetu zraka u Hrvatskoj, kao i napore koje Europska komisija ulaže u pogledu jačanja odredbi praćenja, modeliranja i planova za kvalitetu zraka kako bi se lokalnim vlastima pomoglo u postizanju čišćeg zraka.

U tom kontekstu Europska komisija nedavno je predložila reviziju standarda kvalitete zraka kako bi ih bolje uskladila s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Veleučilište studija sigurnosti stavlja naglasak na praktičnu primjenu teorijskog znanja te od prvih godina studija nastoji pripremiti studente za tržište rada.  Studijski programi VSS-a su kompatibilni s profesionalnim životom studenata, a sadržaji programa pokrivaju širok spektar tema vezanih uz različita područja sigurnosti i zaštite.

Studenti će na drugoj godini Diplomskog studija moći odabrati jedan od četiri smjera specijalizacije, a nadamo se da će im u odabiru pomoći i različita predavanja gosta predavača i događaji na kojima se povezuju s različitim stručnjacima iz industrije.

Više o studiju i programima možete pronaći na linku: https://www.vss.hr/strucni-diplomski-studij-sigurnosti/?utm_source=index&utm_medium=cpc&utm_campaign=applynow22