hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

ŠVICARSKA KVALITETA BRZO JE PREPOZNATA: VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST MEĐU 10% NAJBOLJIH U DRŽAVI PREMA PROSJEKU OCJENA UPISANIH MATURANATA

Novosti > ŠVICARSKA KVALITETA BRZO JE PREPOZNATA: VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST MEĐU 10% NAJBOLJIH U DRŽAVI PREMA PROSJEKU OCJENA UPISANIH MATURANATA

Svega pola godine po akviziciji od strane prestižne Swiss School of Business and Management Geneva, Visoka škola za sigurnost snažno je prepoznata od uspješnih maturanata. Kako prenosi portal Srednja.hr, Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavio je zanimljive statističke podatke o prosječnim srednjoškolskim ocjenama maturanata upisanih na fakultete u ovoj godini. Prema službenim podacima, Visoka škola za sigurnost (dio SSBM Geneva) nalazi se na visokom 17. mjestu od ukupno 170 visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, što je svrstava među 10% najboljih u državi prema prosjeku ocjena upisanih  maturanata. Važno je naglasiti kako su obuhvaćena sva državna i privatna visoka učilišta u zemlji, a uzimajući u obzir isključivo privatne visokoškolske institucije, Visoka škola za sigurnost po ovome je pokazatelju najbolja u državi odnosno upisuju je oni koji su maturirali s najboljim prosječnim ocjenama (4.47). Prva sljedeća privatna škola nalazi se ispod 50. mjesta.

Visoka škola za sigurnost po navedenome kriteriju stoji uz rame najtraženijim državnim fakultetima, poput Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu itd.

Uz iznimno pojačan interes za upisom, ovo je još jedan od niza pokazatelja koji potvrđuju uložen trud u smislu sveukupne kvalitete studijskih programa Visoke škole za sigurnost, što obuhvaća izvrsnost u pogledu predavačkoga kadra (70% predavača posjeduju doktorat znanosti), atraktivnost i primjenjivost programskih kurikula nastalih u suradnji s industrijskim liderima, tehnologijsko-didaktičku  infrastrukturu, personalizirani pristup studentima odnosno realizaciju studija po uzoru na švicarske standarde obrazovne izvrsnosti.

Cjelovitu listu visokih učilišta s prosječnim srednjoškolskim ocjenama maturanata upisanih na pojedine studije u 2021. godini možete vidjeti na sljedećoj poveznici: