hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Visoka škola sigurnost (VSS) i VSB Tehničko sveučilište u Ostravi potpisali su partnerski ugovor

Novosti > Visoka škola sigurnost (VSS) i VSB Tehničko sveučilište u Ostravi potpisali su partnerski ugovor
Visoka škola za sigurnost (VSS) i VSB Tehničko sveučilište u Ostravi potpisali su partnerski ugovor o podržavanju institucionalne suradnje s ciljem provedbe međunarodne razmjene i mobilnosti studenata, nastavnog i znanstvenog osoblja te prijenosa znanja.

Visoka škola za sigurnost (VSS) i VSB Tehničko sveučilište u Ostravi potpisali su partnerski ugovor o podržavanju institucionalne suradnje s ciljem provedebe međunarodne mobilnosti studenata, znanstvenog i nastavnog osoblja te prijenosa znanja. Ova suradnja s međunarodnim sveučilištem će omogućiti stvaranje institucionalnih kapaciteta za uključivanje, upravljanje i provedbu novih i inovativnih pristupa učenju, razmjene iskustava, transfera znanja, kao i organiziranje međunarodnih konferencija u okviru istraživačkih projekata te objavljivanje zajedničkih znanstvenih publikacija. Štoviše, zajednička suradnja omogućava fakultetima da unaprijede kvalitetu znanstvenog rada u međunarodnom kompetitivnom okruženju te da na taj način prevladaju neformalne i fragmentirane suradnje zasnovane na pojedinačnim kontaktima. Stoga će ovakav vid suradnje omogućiti studentima i znanstveno-nastavnom osoblju VSS-a i VSB-a, uspješniji rad na povećanju istraživačkih kapaciteta i poboljšati međusobno pružanje podrške na međunarodnim projektima.

Visoka škola za sigurnost (VSS) snažno potiče partnerstvo s drugim sveučilištima jer međunarodne suradnje pružaju različite akademske, ali i neakademske mogućnosti studentima i znanstveno-nastavnom osoblju. Kao takva, suradnja pruža studentima i fakultetskom osoblju kulturnu svijest, studiranja u inozemstvu i iskustvo razmjene koje podržavaju osobni i profesionalni razvoj studenata i osoblja.