hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST POSTAJE VELEUČILIŠTE STUDIJA SIGURNOSTI

Novosti > VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST POSTAJE VELEUČILIŠTE STUDIJA SIGURNOSTI

Veleučilište studija sigurnosti (bivša Visoka škola za sigurnost) gaji višedesetljetnu tradiciju u obrazovanju sigurnosnih stručnjaka, a dosadašnji udio diplomiranih studenata iz sfere oružanih snaga, policije ili primjerice vatrogastva, dokazuje da je riječ o instituciji koja obrazuje kadar od značajnog državnog interesa. Od 2021. godine postala je dijelom grupacije Swiss School of Business and Management Geneva (SSBM Geneva), prestižne švicarske škole sa studentima iz preko 130 država svijeta koja je u Washingtonu primila jednu od najprestižnijih međunarodnih akreditacija poslovnih škola (ACBSP), a studijske programe izvodi u Genevi, Parizu, Vijetnamu, Myanmaru, Indiji, Iranu i Zagrebu.

Novo ime – Veleučilište studija sigurnosti (VSS) !

Rebrendiranju Visoke škole za sigurnost je dodatno doprinio recentni Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, prema kojemu institucija postaje veleučilištem – Veleučilište studija sigurnosti (VSS).

Geopolitičke turbulencije ili primjerice prelijevanje kriminala u kibernetički prostor, svakodnevno opravdavaju važnost razvoja studija sigurnosti, a Veleučilište studija sigurnosti pozicionira se kao centralno mjesto za stjecanje znanja o sveobuhvatnom i promjenjivom području sigurnosti.

S promjenom naziva visokog učilišta, za novog Dekana izabran je dr. sc. Luka Leško, DBA, koji je s 29 godina stekao znanstveni doktorat na Sveučilištu u Zagrebu, potom i stručni doktorat poslovne administracije pri SSBM Geneva, a izabran je u nastavno zvanje u polju sigurnosnih i obrambenih znanosti.

Novi Zakon donosi pozitivne promjene i za studente, koji po završetku Stručnog prijediplomskog studija sigurnosti stječu naziv “prvostupnik (baccalaureus) inženjer sigurnosti i zaštite” uz naznaku smjera studija s kraticom “bacc.ing.sec.”, a završetkom Stručnog diplomskog studija sigurnosti studenti stječu naziv “magistar inženjer sigurnosti i zaštite” uz naznaku smjera studija s kraticom “mag.ing.sec”.

Novi moderni kampus !

Godine 2022., nakon višegodišnjeg rada u najmu pri drugim ustanovama, Veleučilište studija sigurnosti (bivša Visoka škola za sigurnost) preselilo je u vlastiti kampus, moderno uređenu zgradu u Zagrebu (Cvjetno naselje, Veslačka 2A), suvremeno prilagođenu procesima poučavanja.

Ulaganje od preko 1,5 milijuna eura predstavlja jednu od najvećih investicija u području visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, a omogućilo je moderan, novouređen kampus u industrijskom stilu, s većim brojem ergonomski, didaktički, informatički, ali i dizajnerski opremljenih predavaona, lounge prostorijama za boravak studenata, prostorijama za učenje i istraživanje, kantinama, prostorijom za multimedijske potrebe, konferencijskim prostorijama za networking druženja, rooftop prostorom itd. Uz visoke infrastrukturne standarde i tehnologijsku pripremljenost na blended modalitete poučavanja, VSS koristi sustav za prijenos nastave u realnom vremenu, pohranjivanje za retroaktivno pregledavanje, kao i sustav za upravljanje online učenjem koji koriste Harvard i MIT.

Vrhunski predavači i kompanije

Nositelji kvalitete Veleučilišta studija sigurnosti svakako su predavači, u velikom udjelu doktori ili magistri znanosti s jednako uspješnom profesionalnom karijerom na istaknutim dužnostima u području sigurnosti, poput primjerice prof. dr. sc. Mirka Bilandžića, doc. dr. sc. Pavla Kalinića, doc. dr. sc. Tonćija Prodana, generala Mate Laušića i drugih.

Ističe se i orijentiranost međunarodnoj suradnji te suradnji s gospodarstvom odnosno industrijom. Partneri VSS-a su renomirane tvrtke poput Deloitte, Eccos inženjering, Securitas Hrvatska, GP Krk, Portus et Navem, Spegra, Dekra Croatia, Ekonerg itd., a članovi Gospodarskog savjeta rukovodeće osobe industrijskih lidera raznorodnih branši. Primjeri, predsjednica Gospodarskog savjeta VSS-a je Iva Rogović Lekić, predsjednica Uprave Marsh Hrvatska, jedne od 130 podružnica najvećeg brokera u osiguranju i upravljanja rizicima na svijetu, dijela Marsh&McLennan Companies iz New Yorka.

Uz kontinuirano ulaganje u osiguranje kvalitete temeljeno na ESG standardima, nastavak organizacije specijaliziranih konferencija poput uspješne konferencije SIGURNOST22 lani održane u zagrebačkom Hiltonu te snažniju orijentaciju projektnim izvorima financiranja, cilj Veleučilišta studija sigurnost jest otvoriti i nova svjetska tržišta te se u dugoročnom smislu pozicionirati na globalnoj mapi kao prestižna institucija koja obrazuje stručnjake u različitim aspektima sigurnosti, uključujući otvaranje novih horizonta u domeni upravljanja rizicima, poslovne sigurnosti, kibernetičke sigurnosti, business intelligencea i sl. Tako otvorenim i modernim pristupom pripremamo studente na sve sigurnosne izazove današnjice.

Želite nas upoznati?

 Svi zainteresirani mogu pronaći detaljnije informacije o Veleučilištu studija sigurnosti na web stranici, a za ostale upite se mogu javiti na 01 4668 819 ili info@vss.hr.