hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST SKLOPILA SPORAZUM O SURADNJI SA SPEGROM

Novosti > VISOKA ŠKOLA ZA SIGURNOST SKLOPILA SPORAZUM O SURADNJI SA SPEGROM

Izuzetno nam je zadovoljstvo objaviti kako je Visoka škola za sigurnost, u cilju približavanja obrazovnih programa poslovnoj zajednici, sklopila sporazum o suradnji sa Spegrom.

Spegra d.o.o. je tvrtka osnovana 1989. godine te se bavi izvođenjem specijalnih građevinskih radova, od poslova na zaštiti kulturne baštine do vrlo složenih inženjerskih sanacija.

Tijekom vremena posebnu su pažnju posvećivali nabavi suvremene opreme za izvođenje sanacijskih radova, od visokotlačnih pumpi i pripadajućih robotiziranih uređaja za pripremu reprofilirajućih površina metodom hidrodemoliranja, strojeva za nanošenje morta mokrim postupkom, pumpi za injektiranje svih vrsta i sve ostale opreme, alata i vozila.

Neki od značajnijih projekata na kojima je Spegra sudjelovala su obnova Starog mosta u Mostaru, obnova Hvarskog kazališta, rekonstrukcija hidroelektrane Peruča, Knežev dvor u Dubrovniku, a aktivno je uključena i u projekte obnove potresom oštećenih zgrada u Zagrebu.

Od 2017. do 2020. Spegra je prihod povećala s dva milijuna eura na 17,1 milijun eura ili 129,4 milijuna kuna. To je rast od 744 posto, i Spegra je po tome 191. najbrže rastuća tvrtka u Europi na popisu prestižnog FT1000.

Jedan od temeljnih stupova poslovanja VSS-a jest ostvarenje suradnje s istaknutim industrijskim liderima, na uzajamnu dobrobit u smislu međuinstitucijske razmjene ekspertize odnosno edukacije stručnjaka u širokom spektru srodnih djelatnosti.