hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

VSS I ORSUS GRUPA SKLOPILI SPORAZUM O SURADNJI

Novosti > VSS I ORSUS GRUPA SKLOPILI SPORAZUM O SURADNJI
VSS I ORSUS GRUPA SKLOPILI SU SPORAZUM O SURADNJI

Jedan od glavnih ciljeva poslovanja Visoke škole za sigurnost (dio SSBM Geneva), kao i društvene uloge koju Visoka škola za sigurnost izvršava unutar akademske zajednice jest ostvarenje suradnje s istaknutim industrijskim i tržišnim liderima, na uzajamnu dobrobit u smislu međuinstitucijske razmjene ekspertize, odnosno edukacije stručnjaka u širokom spektru srodnih djelatnosti. U tu svrhu izuzetno nam je zadovoljstvo objaviti kako je Visoka škola za sigurnost sklopila sporazum o suradnji s Orsus grupom.

ORSUS grupa je osnovana 2014. godine s misijom da ostavi i primjeni standard izvrsnosti u zaštiti na radu kroz jačanje kvalitete rada zaposlenika, podizanje svijesti svojih zaposlenika i poslovnih partnera, sustavno praćenje i analizu podataka, razmjene dobre prakse, informiranja i unaprjeđivanja znanja u području zaštite na radu. ORSUS grupa obavlja sve vrste stručnih usluga iz područja zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša, tehničkih ispitivanja i energetskog certificiranja. ORSUS grupa pruža svoje usluge u preko 1000 pravnih subjekata, među kojima su Ledo d.d., Končar D&ST, Croatia Osiguranje dd, Jadranka d.d., Pet Centar, DOK-ING, OLMYPUS, Polleo Sport i ostali.

Suradnja VSS-a i ORSUS grupe zamišljena je u nekoliko pravaca, a u svrhu temeljnog cilja kvalitete studija, odnosno proširenja mogućnosti za naše studente u pogledu sustavnog usavršavanja i jačanja kriterija izvrsnosti u području sigurnosti. ORSUS grupa će pružiti stručnu podršku u pogledu potrebe definiranja novih nastavnih programa ili izmjene postojećih, u svrhu dostizanja kompetencija sukladno potrebama tržišta. Također, ovim se partnerstvom proširila baza renomiranih partnera koji će našim studentima ponuditi kvalitetnu terensku nastavu te omogućiti raznovrsniju stručnu praksu. Predstavnici ORSUS grupe će također sudjelovati u izvođenju nastave na VSS-u, u svojstvu gostujućih predavača iz određenih stručnih predmeta, što je svakako dodana praktična vrijednost našoj obrazovnoj ustanovi.