hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Zašto upisati studij sigurnosti?

Naš Blog > Zašto upisati studij sigurnosti?

Postoji nekoliko važnih razloga zašto biste trebali razmotriti studij sigurnosti:

Potražnja za stručnjacima sigurnosti je velika: U današnjem svijetu, posebno digitalnom, sigurnost je važna tema u gotovo svakoj organizaciji i industriji. Upravo iz tog razloga postoji velika potreba za stručnjacima sigurnosti čija je zadaća zaštita informacija, podataka, imovine, ljudi, okoliša i sl. Veleučilište studija sigurnosti svoje studente priprema za buduće poslove stručnjaka sigurnosti kroz različite kolegije s naglaskom na obavljanje stručne prakse. Na Stručnom prijediplomskom studiju sigurnosti studente se kroz kolegije kao što su ‚Upravljanje rizicima‘, ‚Uvod u studije sigurnosti‘, ‚Poslovna sigurnost‘ priprema za samostalno vođenje poslova zaštite na radu u statusu stručnjaka zaštite na radu ili poslova zaštite od požara u pravnim i stručnim službama radi obavljanja stalnog vatrogasnog dežurstva i provođenja preventivne zaštite od požara..  Na Stručnom diplomskom studiju sigurnosti studenti imaju mogućnosti odabira jedne od četiri specijalizacije: Zaštita na radu, Zaštita od požara, Zaštita osoba i imovine te Zaštita okoliša. Nakon dvogodišnjeg studija sigurnosti studenti će moći predlagati unapređivanje mjera prevencije za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, zaštitu okoliša i materijalnih dobara, prepoznavati probleme na interdisciplinaran način te iznositi prijedloge u odgovarajućem području sigurnosti i zaštite.

Multidisciplinarni pristup: Studij sigurnosti obuhvaća znanja iz različitih disciplina kao što su informatika, medicina rada, kemija, fizika, poslovna te kibernetička sigurnosti i sl. Studentima se pruža prilika za stjecanjem širokog spektra znanja i vještina, a istovremeno razvijaju sposobnost integracije i primjene znanja u realnom svijetu kroz obavljanje stručne prakse.

Karijerne mogućnosti: Sigurnost je uvijek aktualna tema koja se stalno razvija. Studenti već od prvih godina stječu najnovija saznanja te su uključeni u rješavanje aktualnih sigurnosnih problema, kao što su kibernetički napadi, terorizam, kriminal i slično. Studij sigurnosti omogućuje studentima pristup različitim karijerama u sektorima kao što su kibernetička sigurnost, upravljanje rizicima, sigurnost mreža, fizička sigurnost, nadzor nad sigurnošću, sigurnost informacija, sigurnost aplikacija i slično.

U tijeku su rani upisi na studijske programe do 31.03. tijekom kojih možete ostvariti dodatnih 10% popusta na cjelokupni iznos školarine. Uložite sigurno u svoju budućnost i osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Za sva dodatna pitanja javite se na e-mail info@vss.hr ili nas kontaktirajte putem telefona na +385 (1) 4668 819.