hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

VSS suorganizator 19. Međunarodne konferencije “Management and Safety”

Veleučilište studija sigurnosti (VSS) ponosno je sudjelovalo kao suorganizator 19. izdanja Međunarodne konferencije “Management and Safety”(M&S), koja se održala u Stubičkim Toplicama 14. i 15.lipnja.

Konferencija “Management and Safety” postala je renomirani događaj zahvaljujući predanom radu autora i sudionika tijekom godina. Od svog prvog izdanja 2006. godine do danas, konferencija je prikupila 2615 autora i sudionika te predstavila 752 rada. Svi radovi su recenzirani, kategorizirani i objavljeni u zborniku radova na ukupno 7636 stranica, čime je stvoren vrijedan resurs za daljnje istraživanje i razvoj.

Tema ovogodišnje konferencije bila je “Digitalizacija i sigurnost”, koja je okupila vodeće stručnjake i istraživače kako bi raspravljali o najnovijim izazovima i rješenjima u kontekstu digitalne transformacije i sigurnosti.

Nakon uvodnog govora organizatora i glavnih odgovornih urednika, dekan VSS-a, dr. sc. Luka Leško, DBA, pozdravio je prisutne u uvodnom govoru, istaknuvši važnost međunarodne suradnje u razvoju učinkovitih i preventivnih mjera sigurnosti. Također je naglasio značaj digitalizacije kao ključnog aspekta suvremene sigurnosti, pozivajući na kontinuirano istraživanje i inovacije u ovom području.

Prvo pozivno izlaganje, koje je pripremio dr. sc. Darko Palačić, na temu “How to Assess the Risks of Applying Artificial Intelligence in Occupational Health and Safety – Modelling the Assessment Process ” u kojoj je prikazan sveobuhvatan pregled ključnih metoda i pristupa za sigurno i učinkovito integriranje AI tehnologija u radna okruženja.

VSS je osigurao značajan znanstveno-stručni doprinos, pri čemu su naši nastavnici i studenti prezentirali svoje radove. Predstojnik katedre za zaštitu na radu, dr. sc. Darko Palačić i asistent Tomislav Katić, izložili su rad pod nazivom “Risks and Opportunities of Digitization of the Occupational Health and Safety Management System”.

Dr. sc. Ana Rački Marinković prezenetirala je značajnu temu “Digital Osh Tools and Systems and Intellectual Property Protection”.

Nadalje je dr. sc. Mario Silić, u suautorstvu s dr. sc. Darkom Palačićem, prezentirao rad “Risk Management Model for the Application of Artificial Intelligence in Occupational Health and Safety”.

Također, Marijana Leontić, mag. ing. chem. ing., dr. sc. Mario Silić te Renata Silić, mag. ing. sec., sudjelovali su s radom na temu “ The Impact of Digitalization on Human Health: Effects of Time, Years of Experience and Stress”, dok su dr. sc. Mirsada Ćehić i student Filip Kovačić izlagali o “Revolution in Environmental Protection: (Bio)chemical Sensors in the Digital Society”.

KonferencijaManagement and Safety 2024” još jednom je potvrdila svoju važnost kao platforma za razmjenu znanja i iskustava te kao poticaj za daljnji razvoj sigurnosnih praksi i istraživanja.

Veleučilište studija sigurnosti ponosno nastavlja svoju tradiciju doprinosa ovom značajnom događaju i raduje se budućim izdanjima konferencije.

Zbornici radova dostupni su ovdje i ovdje.