hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Akreditacija

Nacionalna akreditacija Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Veleučilište studija sigurnosti (bivša Visoka Škola za Sigurnost) s pravom javnosti akreditirana je visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj.

Veleučilište studija sigurnosti (VSS) članica je Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske.
Veleučilište studija sigurnosti, s pravom javnosti upisana je u Upisnik visokih učilišta Ministarstva znanosti i
tehnologije pod brojem 0257 (Klasa: UP/I 602-04/03-07/3, Urbroj: 533-12/800-03-1).

Kao dio SSBM Geneva, Veleučilište studija sigurnosti je također dio sljedećih institucija:

Švicarska oznaka kvalitete za ustanove za daljnje obrazovanje (EduQua)

SSBM Geneva ima certifikat EduQua.

Švicarska oznaka kvalitete za ustanove za daljnje obrazovanje (EduQua) (na njemačkom jeziku: Schweizerisches Qualitätszertifikat für Weiterbildungsinstitutionen “EduQua”), švicarsko je nacionalno tijelo za osiguranje kvalitete i prva švicarska oznaka kvalitete usmjerena na kontinuirano obrazovanje odraslih. EduQua je tijelo za akreditaciju koje priznaje i podržava Vlada Švicarske Konfederacije; to je prvo certificiranje kvalitete za javne i privatne obrazovne ustanove u Švicarskoj. EduQua je vodeća shema za akreditaciju tijela za osiguranje kvalitete za kontinuirano obrazovanje. Švicarska konferencija kantonalnih ministara obrazovanja (EDK) podupire eduQua kao službeno priznati sustav osiguranja kvalitete.

Oznaku kvalitete EduQua može dobiti samo putem priznatog inspekcijskog tijela Švicarski ured za akreditaciju SAS (Schweizerischen Akkreditierungsstelle SAS) pri švicarskom Državnom tajništvu za gospodarska pitanja SECO koje je dio Saveznog odjela za ekonomska pitanja, obrazovanje i istraživanje.

ACBSP: The Accreditation Council For Business Schools & Programs

ACBSP je vodeće specijalizirano tijelo za akreditaciju poslovnog obrazovanja. Njegova je misija promicati kontinuirano usavršavanje i prepoznati izvrsnost poučavanja u akreditaciji programa poslovnog obrazovanja u cijelom svijetu. ACBSP akreditira poslovne, računovodstvene i poslovne programe povezane na razinama pridruženih, bakalaureata, magistara i doktorata. ACBSP je priznalo Vijeće za akreditaciju visokog obrazovanja SAD od strane CHEA. SSBM Geneva je u postupku akreditacije.

Ovlašteni centar OTHM-a

SSBM Geneva je ovlašteni OTHM centar, koji je organizacija za dodjelu nagrada sa sjedištem u Velikoj Britaniji koju je odobrio i regulirao Ofqual (Ured za kvalifikacije i ispite).