hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Gospodarski savjet

Kao naše važno programsko tijelo, Gospodarski savjet VSS-a (dio SSBM Geneva), sastavljen je od rukovoditelja na visokoj razini, koji savjetuju o strateškim ciljevima te pomažu poboljšati veze Veleučilišta s poslovnim svijetom. Navedene se aktivnosti odnose na modernizaciju naših nastavnih procesa, usklađivanje studijskih programa s potrebama tržišta rada, omogućavanje znanja i vještina koje su neophodne studentima u globaliziranoj ekonomiji, pomoć pri osiguravanju kvalitetne stručne prakse, razvoj zajedničkih projekata koji za cilj imaju poticanje daljnjeg razvoja i sl.

Članovi Gospodarskog savjeta

Iva Rogović Lekić, Marsh

Iva Rogović Lekić predsjednica je Uprave Marsh Hrvatska, jedne od 130 podružnica najvećeg brokera u osiguranju i upravljanja rizicima na svijetu, dijela Marsh&McLennan Companies iz New Yorka s preko 76 000 zaposlenih i preko 500 ureda u svijetu. Diplomirani je inženjer aeroprometa i profesionalni pilot te je veći dio karijere provela „u luksuzu“, baveći se najmom business jetova.

Tomislav Miletić, Emil Frey, direktor

Tomislav Miletić započeo je karijeru 1998. godine u tvrtki Citroën Hrvatska otkud s pozicije direktora marketinga 2004. godine prelazi u Pariz na  mjesto direktora regije za tržišta sjeverne Afrike. 2008. godine vraća se u Hrvatsku gdje u novoosnovanoj kompaniji, PSA Financial d.o.o. postaje članom uprave zadužen za prodaju i marketing. Od 1. srpnja 2017., Tomislav Miletić preuzima funkciju Generalnog direktora tvrtki P Automobil Import d.o.o. / C Automobil Import d.o.o. , generalnih zastupnika marki Peugeot, Citroën, DS.

Veljko Nižetić, Strabag, direktor

Veljko Nižetić je diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a na direktorskoj funkciji Strabaga je od početka 2018. Strabag je golemi europski koncern koji zapošljava više od 74.000 ljudi, ostvaruje više od 16 milijarde eura godišnjih prihoda, djeluje praktički po cijelom svijetu, a osnovna tržišta su Austrija, Njemačka i Poljska u kojima se ostvaruje više od 60% prihoda. Na hrvatskom tržištu Strabag je najveća građevinska grupacije s više od 1400 zaposlenika te godišnjim prihodima koji su, pandemiji unatoč, premašili milijardu kuna.

Sanjin Purić, GP KRK, predsjednik uprave

Sanjin Purić predsjednik je uprave GP Krk, renomirane građevinske tvrtke s višedesetljetnom tradicijom kvalitete u području najodgovornijih građevinskih projekata. Gotovo da nema nove ili rekonstruirane ceste u krugu od stotinjak kilometara oko Rijeke koja nije djelo graditelja GP KRK. Tu su i nebrojeni kilometri vodovoda, kanalizacija, plinovoda, pročistači, pumpne stanice, luke i pristaništa. U polju visokogradnje svakako se ističu izgradnja proizvodnog pogona Jadran galenskog laboratorija, Astronomskog centra, nogometnog kampa i stadiona HNK Rijeka Rujevica, bazenskog kompleksa Kantrida itd.

Robert Vučković, Croatia osiguranje, član uprave

Robert Vučković je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, bio je stipendist Saponie gdje je i započeo graditi karijeru, najprije na poslovima kontrole i revizije, a potom u službi osiguranja. U Allianz prelazi 2000. gdje mu je prvo radno mjesto bilo voditelj prodajne mreže. Regulator, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga još 26. veljače dala je Vučkoviću odobrenje za obavljanje funkcije člana Uprave Croatia osiguranja.

 

Ivan Ročić, Securitas Hrvatska, direktor

Ivan Ročić ušao je u petu godinu vođenja tvrtke Securitas Hrvatska, društva koje danas u 13 ureda i podružnica u RH zapošljava oko 2700 zaštitara i drugog osoblja. Ročić je, interesantno, cijeli svoj dosadašnji radni vijek proveo u sektoru privatne zaštite, industriji u kojem je ‘prošao put’ od pozicije zaštitara i tjelohranitelja do predsjednika uprave. Na tom je putu iskustvo stjecao u bivšem Zvonimir Securityju koji je nakon preuzimanja od korporacije Securitas AB, preimenovan u Securitas Hrvatska. U novom poduzeću bio je na nekoliko operativnih funkcija u segmentima prodaje i avijaciji, a sada vodi tvrtku koja godišnje uprihođuje više od 270 milijuna kuna.

 

Mirko Bilandžić, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za vojnu sociologiju

Prof. dr. sc. Mirko Bilandžić doktor je političkih znanosti, područje međunarodnih odnosa. Jedan je od vodećih sigurnosnih eksperata u Republici Hrvatskoj, redoviti profesor na Odsjeku za sociologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je nositelj dvaju kolegija: „Sociologija nacionalne i međunarodne sigurnosti“ i „Terorizam i društvo“, čime je na akademsku razinu u Republici Hrvatskoj uveo studije terorizma. Autor je deset knjiga, od kojih se ističu: „Diplomacija i obavještajna aktivnost“ (1998.), „Sjeverna Irska između rata i mira“ (2005.), „Osnove nacionalne sigurnosti“ (2005., suautor), „Poslovnoobavještajno djelovanje: Business intelligence u praksi“ (2008.), „Sjeme zla: uvod u studije terorizma“ (2014.), „Nacionalna sigurnost: Prognoziranje ugroza“ (2019.) te “Sport i nacionalna sigurnost” (2019.).

Gordan Kožulj, Deloitte Croatia, direktor

Direktor tvrtke Deloitte Croatia, s bogatim iskustvom u upravljanju odnosno pomoći tvrtkama i institucijama u planiranju, rastu i restrukturiranju kroz rješavanje ključnih pitanja poput strategije, poslovanja i upravljanja promjenama. 

Hrvoje Glavaš, INA, direktor

Hrvoje Glavaš je direktor Strateškog poslovanja i  javnih poslova Ine. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u području makroekonomije. Poslovnu karijeru započeo je kao konzultant za reviziju u PricewaterhouseCoopersu, potom je bio voditelj financija i računovodstva HOK osiguranja. U Ini je od 2011. godine, a iskustvo u naftnoj industriji stjecao je najprije u Kontrolingu kompanije, a potom i kao savjetnik predsjednika Uprave Ine gdje je imao prilike raditi na svim ključnim projektima za kompaniju. Posljednjih godina g. Glavaš radi na strateškim poslovima Ine koji uključuju akvizicije, razvojne projekte, definiranje razvojnih smjernica cijele kompanije, kao i odnosima s regulatornim tijelima.

Naša je uloga savjetovati školu o pitanjima od strateške važnosti i pružiti podršku i smjernice za postizanje vizije i misije VSS-a.

VSS Gospodarski odbor

Važnost Gospodarskog savjeta

Gospodarski savjet je tijelo koje pruža neobavezujuće strateške savjete VSS-u. U VSS-u vjerujemo da je važno  strateško zadržavanje čvrstih veza s zahtjevima industrije i odgovaranje na potrebe industrije pružanjem vrhunskih obrazovnih programa, kako bismo pružili kompetitivnu prednost studentima na tržištu rada.

Uloge i odgovornosti Gospodarskog savjeta su:

  • razvijanje razumijevanja o tome kako trendovi poslovanja, tržišta i industrije mogu utjecati na misiju škole
  • pružiti “savjete” o pitanjima koja pokreće uprava VSS-a
  • pružiti nepristrane uvide i ideje s trećeg gledišta (koji nisu uključeni u poslovanje tvrtke)
  • poticati i podržavati istraživanje novih poslovnih ideja
  • poticati razvoj okvira upravljanja koji omogućuje održivi rast VSS-a
  • nametnuti izazove direktorima i menadžmentu koji bi mogli poboljšati obrazovnu ponudu VSS-a

Želite biti dio Gospodarskog savjeta?

U našem timu želimo imati vrhunske rukovoditelje koji imaju snažne strateške sposobnosti i mogu pružiti svoju stručnost i viziju menadžerskom timu VSS-a.