hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Andragoška načela

01.

SAMO-KONCEPT

Naši studenti sazrijevaju tako da imaju sigurniji samo-koncept koji im omogućava da sudjeluju u usmjeravanju vlastitog učenja. Kako su studenti VSS-a odrasli i usmjereni prema sebi, oni bi trebali utjecati na sadržaj i proces svog učenja. Povratne informacije studenata su posbeno važne. Tijekom svakog kolegija, kroz upitnik tražimo studente povratnu informaciju o kvaliteti sadržaja programa, predavaču, organizaciji nastave itd.

iskustvo učenja

Studenti VSS-a imaju važna profesionalna iskustva na koja se mogu oslanjati dok uče. 

02.
03.

SPREMNOST NA UČENJE

Studenti VSS-a postigli su točku u kojoj vide vrijednost obrazovanja i spremni su napraviti iskorak u karijeri te se usredotočiti na učenje. U VSS-u inovativni alati motiviraju studente na spremnost za učenje. Na primjer, internetsko učenje može koristiti učenicima za samo-učenje. VSS nudi potpunu fleksibilnost svojim studentima kako bi završili svoje obrazovanje: programi online, offline ili kombinacija oba (kombinirano ili fleksibilno).

Praktični razlozi za učenje

VSS studenti traže praktične pristupe učenju usmjerene na aktualne probleme. Mnogi se studenti VSS-a u odlučuju za nastavak obrazovanja iz praktičnih razloga i otkrivanja novih područja. Dok studenti traže praktično učenje, u VSS-u su svi sadržaji za učenje usredotočeni na pitanja vezana uz profesionalni rad studenata ili druga osobna očekivanja. U VSS-u učenje je usmjereno na rješavanje problema umjesto na pamćenje sadržaja.

04.
05.

Potaknuti unutarnjom motivacijom

U VSS-u studentima ne upravljaju samo vanjski razlozi već i unutarnje motivacije. Čak i ako su neka područja obrazovanja standardna u globaliziranom svijetu u VSS-u, studenti imaju mogućnosti da se specijaliziraju za različita područja, jer škola omogućava studentima odabir specijalizacija između.