hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Naši Partneri

Naši Partneri

Industrijski partneri

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA REPUBLIKE HRVATSKE

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP), tijelo je državne uprave u Republici Hrvatskoj kojemu je osnovna zadaća zaštita ustavnoga poretka Republike Hrvatske, života njezinih građana te njihove imovine. Radom ministarstva upravlja ministar unutarnjih poslova. Trenutnu dužnost ministra obnaša Davor Božinović.

 

HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnoga značaja. HGSS je neprofitna udruga koja obavlja djelatnosti od interesa za Republiku Hrvatsku. Okuplja gorske spašavatelje HGSS-a koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske. Rad HGSS-a definiran je Zakonom o sustavu civilne zaštite i Zakonom o Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja kojeg je Hrvatski sabor donio 30. lipnja 2006. godine. U svome djelovanju surađuje s tijelima državne uprave i tijelima jedinica lokalne i područne/regionalne samouprave, ustanovama, Oružanim snagama Republike Hrvatske, zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, Hrvatskim planinarskim savezom i drugim pravnim i fizičkim osobama u području kulture, fizičke kulture i sporta, turizma, zaštite prirode i okoliša, prometa. Također usko surađuje i s javnim ustanovama i nadležnim tijelima za zaštitu prirode u području zaštite i očuvanja planinske prirode i zaštite okoliša.

 

DELOITTE

Deloitte Touche Tohmatsu Limited, koja se obično naziva Deloitte, multinacionalna je mreža profesionalnih usluga. Deloitte je jedna od najvećih kompanija u svijetu i čini “Big 4” – najveća mreža profesionalnih usluga na svijetu po prihodu i broju stručnjaka.

 

GP KRK

GP KRK renomirana je građevinska tvrtka s višedesetljetnom tradicijom kvalitete u području najodgovornijih građevinskih projekata. Čovik, ruki, delo. Slogan koji se uz GP Krk vezuje od 2016. godine, kada se obilježavalo 60 ljeta od osnutka danas jedne od najznačajnijih hrvatskih građevinskih tvrtki, na najbolji način opisuje životni put graditelja s Krka. Upravo je potreba za građevinskim delom animirala čovika i zamolila ga za – ruki. Današnji je GP Krk osnovan 1956. godine kao mala, ali vrlo okretna zanatska tvrtka iz koje je, zahvaljujući velikoj odgovornosti, pa i skromnosti, nakon šest desetljeća razvoja stvorena građevinska tvrtka koja je svim svojim kompetencijama spremna preuzeti i najodgovornije graditeljske poslove.

 

ECCOS

ECCOS je visokotehnološka tvrtka koja se bavi razvojem i implementacijom sofisticiranih rješenja iz područja elektrotehnike, informatike i sigurnosti.  Ova visokoprofesionalna i tehnološki suvremena tvrtka ima bogato iskustvo u projektima tehničke zaštite, audiovizualnih komunikacija, parkirališnih sustava, razvoja programskih rješenja, podatkovnih centara, automatizacije, energetske učinkovitosti i elektroinženjeringa.

 

EKONERG

Ekonerg

EKONERG je vodeće hrvatsko konzalting društvo u području energetike i zaštite okoliša, koje djeluje više od 50 godina. Njihove usluge usmjerene su području energetike (uključujući nuklearnu energetiku) i zaštite okoliša u svim mijenama životnog vijeka elektroenergetskih objekata, industrijskih energana i kotlovnica, energetski intenzivnih industrijskih procesa te drugih energetskih, industrijskih i komunalnih uređaja i sustava.

 

ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK

Današnja Erste&Steiermarkische Bank d.d. potječe od nekadašnjih jakih regionalnih banaka – Riječke banke te Bjelovarske, Trgovačke i Čakovečke banke, a pod tim imenom posluje od 1. kolovoza 2003. Danas je to moderna banka koja prema veličini aktive zauzima treće mjesto na tržištu te je dio međunarodnog Erste Groupa, jednog od najvećih pružatelja financijskih usluga u srednjoj i istočnoj Europi. Erste banku drukčijom čine njezini zaposlenici, njihov pristup poslu, inovativnost i briga za klijente. Iz godine u godinu postiže kvalitetne financijske rezultate, kontinuirano ulažući u digitalni razvoj, što omogućava inovativnost i kreativnost u pristupu klijentima. Prateći financijske potrebe građana i financirajući zdrave, isplative projekte poduzetnika i tvrtki koji doprinose rastu zaposlenosti u realnom sektoru, banka adekvatno potiče razvoj gospodarstva u cjelini.

 

ORSUS GRUPA

ORSUS grupa je tvrtka u privatnom vlasništvu, osnovana 2014. Godine. Poslove obavljaju na području cijele Republike Hrvatske. Od trenutka osnivanja jedna su od najprogresivnijih tvrtki u djelatnosti, sa stalnim, ali kontroliranim rastom i razvojem tvrtke. Na temelju ovlaštenja izdanih od nadležnih tijela, a u skladu sa normom ISO 9001:2015 obavljaju sve vrste stručnih usluga iz područja zaštite na radu, zaštite od požara, zaštite okoliša, tehničkih ispitivanja i energetskog certificiranja.

 

SECURITAS HRVATSKA

SECURITAS HRVATSKA lider je na hrvatskom zaštitarskom tržištu. SECURITAS HRVATSKA predvodi transformaciju industrije kombinirajući usluge tjelesne zaštite s tehničkom zaštitom, udaljenim nadzorom objekata iz Securitasovog operativnog centra, zaštitom od požara te mobilnim i interventnim ekipama.

 

DEKRA CROATIA D.O.O.

DEKRA je u Hrvatskoj osnovana u veljači 2008. godine u Zagrebu i bavila se isključivo automotiv uslugama. U rujnu 2021. godine postala je DEKRA Croatia d.o.o., a razlog promjene imena je osnivanje novog odjela Industrije uz postojeći odjel Automotiva. DEKRA Croatia pripada DEKRA regiji CEEME (Central Eastern Europe & Middle East). Neke od djelatnosti koje provode su ispitivanje i certificiranje potrošačkih, industrijskih, informacijskih i komunikacijskih proizvoda, industrijske inspekcije u građevinarstvu, objektima, strojevima i infrastrukturi, podrška u transformaciji sigurnosti na radnom mjestu i poslovne prakse, unutar operacija i procesa, procjena sustava upravljanja prema međunarodnim i nacionalnim standardima te predstavljanje rješenja i usluge u širokom spektru treninga.

 

SPEGRA D.O.O

SPEGRA d.o.o. je tvrtka osnovana 1989. godine te se bavi izvođenjem specijalnih građevinskih radova, od poslova na zaštiti kulturne baštine do vrlo složenih inženjerskih sanacija. Tijekom vremena posebnu su pažnju posvećivali nabavi suvremene opreme za izvođenje sanacijskih radova, od visokotlačnih pumpi i pripadajućih robotiziranih uređaja za pripremu reprofilirajućih površina metodom hidrodemoliranja, strojeva za nanošenje morta mokrim postupkom, pumpi za injektiranje svih vrsta i sve ostale opreme, alata i vozila. Neki od značajnijih projekata na kojima je Spegra sudjelovala su obnova Starog mosta u Mostaru, obnova Hvarskog kazališta, rekonstrukcija hidroelektrane Peruča, Knežev dvor u Dubrovniku, a aktivno je uključena i u projekte obnove potresom oštećenih zgrada u Zagrebu.

 

CEMEX HRVATSKA

Cemex Hrvatska najveći je hrvatski proizvođač prvoklasnog cementa i značajan sudionik na tržištu s jakim pozitivnim utjecajem na domaće gospodarstvo, snažno opredijeljen poslovanju na načelima održivog razvoja i poštivanja etičkih načela što podrazumijeva odgovorno upravljanje zaštitom okoliša, zdravljem i sigurnošću zaposlenika te odgovoran odnos prema društvenoj zajednici. Lider je u proizvodnji građevinskih materijala i pruža visokokvalitetne proizvode i pouzdane usluge kupcima i zajednicama u kojima su prisutni.

 

ING-ATEST D.O.O.

ING-ATEST d.o.o. iz Splita specijalizirana je tvrtka za poslove zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša osnovana 1996. te posjeduje sva potrebna ovlaštenja za obavljanje poslova iz registriranih djelatnosti. Jedna je od najvećih globalnih tvrtki iz područja certifikacije i tehničke inspekcije, čiju je kvalitetu prepoznao njemački TÜV Nord Group, koji u području tehničke inspekcije, certifikacije sustava i mnogim drugim inspekcijskim poslovima zapošljava oko 15.000 visokoobrazovanih djelatnika, u više od 80 zemalja, sa 120 međunarodnih akreditacija i normi.

 

FRANCUSKO-HRVATSKA TRGOVINSKA I INDUSTRIJSKA KOMORA

Francusko-hrvatska trgovinska i industrijska komora je neprofitna nevladina udruga, koja je već u svojoj osnivačkoj fazi dobila podršku 50 tvrtki, filijala ili predstavništava francuskih tvrtki, ulagača, izvoznika ili uvoznika. Svrha joj je olakšati kontakte i razmjenu ideja s tvorcima politike, kao i sinergiju i zajedničke projekte, te ujedno doprinijeti boljem međusobnom poznavanju gospodarskih pitanja svojstvenih Francuskoj i Hrvatskoj, unutar Europske Unije i u odnosu na tržišta trećih zemalja.

 

PORTUS ET NAVEM

Portus et Navem smještena je u Splitu i ovlaštena je od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u ime Republike Hrvatske vršiti procjenu sigurnosti i donositi planove sigurnosti u hrvatskim pomorskim lukama.

 

SOS DJEČJE SELO HRVATSKA

SOS Dječjem selu potpuno su posvećeni dobrobiti djece – u mnogim slučajevima tijekom cijelog njihova djetinjstva – a jednako tako predano rade na jačanju obitelji i zajednice kao preventivne mjere u borbi protiv napuštanja i društvenog zanemarivanja djece. U Hrvatskoj više od 30 godina pružaju brižan dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Djeca odrastaju u obiteljskom okruženju, uz SOS mame koje im pružaju ljubav, toplinu i podršku za cijeli život.

 

ODAŠILJAČI I VEZE D.O.O.

OIV – Digitalni signali i mreže glavni je pružatelj nacionalne strateške komunikacijske infrastrukture koja korisnicima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme za odašiljanje i prijenos signala, distribuciju sadržaja te prijenos podataka kroz svjetlovodnu internetsku mrežu za mission-critical usluge.

Akademski partneri

UNIVERSITY OF LATVIA, RIGA

Sveučilište u Latviji predstavlja istinsko središte akademske izvrsnosti i kulture u toj regiji. Smješteno u gradu Rigi, ovo sveučilište ističe se po svojoj bogatoj povijesti, visokom standardu obrazovanja te angažiranosti u istraživanju i inovacijama. Također je i sveučilište znanosti visokog međunarodnog ugleda, a stvara interdisciplinarno, otvoreno i izvrsno inovativno usmjereno radno i studijsko okruženje, a obuhvaća širok spektar studijskih programa u područjima od humanističkih znanosti, društvenih znanosti, prirodnih znanosti do tehničkih i inženjerskih disciplina. Aktivnosti Sveučilišta u Latviji osnova su za održivi razvoj i ekonomsku transformaciju Republike Latvije. Ukratko, visoka kvaliteta znanstvene djelatnosti i studija temelj su djelovanja Sveučilišta u Latviji.

 

UNIVERSITY OF ECONOMICS AND HUMAN SCIENCES IN WARSAW

University of Economics and Human Sciences u Varšavi nudi studentima prostor u kojem mogu razvijati svoju kreativnost, graditi karijeru i sudjelovati u različitim projektima. Jedno od najboljih privatnih sveučilišta u Poljskoj, zadnjih 20 godina svojim studentima nudi kolegije iz humanističkih znanosti, društvenih studija i ekonomije. Ono što ih izdvaja je otvorenost prema studentima i njihovim inicijativama, uključenost u njihov razvoj i moderan pristup obrazovanju.

 

UNIVERSITY OF LJUBLJANA, FACULTY OF HEALTH SCIENCES

Misija Fakulteta zdravstvenih znanosti Sveučilišta u Ljubljani je obrazovati vrsne stručnjake na svim akademskim razinama kao vodeću srednjoeuropsku obrazovnu i istraživačku instituciju u zdravstvenim znanostima te obavljati kvalitetan istraživački rad na stvaranju novih znanja i osiguravanju njihovog širenja u praksa. Fakultet zdravstvenih znanosti izvodi sveučilišne i stručne studijske programe prvog ciklusa i studijske programe drugog ciklusa iz osam zdravstvenih područja.

 

UNIVERZITET U SARAJEVU

Univerzitet u Sarajevu čini dvadeset i pet fakulteta i akademija i pet instituta, punopravnih članica Univerziteta, interno organiziranih unutar šest vijeća grupacija nauka/umjetnosti iz područja: društvenih nauka, humanističkih nauka, medicinskih nauka, prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka, tehničkih nauka i umjetnosti.

 

UNIVERSITY OF PRIMORSKA, FACULTY OF MANAGEMENT KOPER

Fakultet za menadžment, dio Sveučilišta Primorska, visoko je učilište za obrazovanje i istraživanje. Djeluju u područjima društvenih znanosti i poslovnog upravljanja, koji su interdisciplinarno povezani s ekonomskim, poslovnim, pravnim, organizacijskim, bihevioralnim i političkim znanostima.

 

VSB – TEHNIČKO SVEUČILIŠTE U OSTRAVI

VSB – Tehničko sveučilište u Ostravi ima preko 170 godina iskustva u istraživanju i akademskoj izvrsnosti kako bi pružili svjetsko obrazovanje studentima. Vrhunska istraživačka postrojenja, suradnja s vodećim tvrtkama i partnerstva sa sveučilištima i istraživačkim institucijama širom svijeta pružaju izvrsne mogućnosti studentima, nastavnicima i istraživačima.

 

V.N. KARAZIN KHARKIV NATIONAL UNIVERSITY UKRAINE

VN Karazin Kharkiv National University jedno je od glavnih sveučilišta u Ukrajini. Osnovano je 1804. naporima Vasilija Karazina i  drugo je najstarije sveučilište u današnjoj Ukrajini. Danas sveučilište ima 125 odjela u 20 škola, kao i Institut za visoke tehnologije koji čine Fizičko-tehnička škola, Računarska škola i Škola za energetsku fiziku.

 

NATIONAL DEFENCE COLLEGE “G. S. RAKOVSKI” IN BULGARIA

National Defence College “G. S. Rakovski” je nacionalna institucija visokog obrazovanja, kvalifikacija i primijenjenih znanstvenih istraživanja, vezanih uz vojni aspekt nacionalne sigurnosti, strateško upravljanje obranom i operativno zapovijedanje Oružanim snagama. Vode i obuke bugarskih i stranih vojnih časnika i civilnih osoba u sklopu stjecanja visokog obrazovanja.

 

TECHNICAL UNIVERSITY OF GABROVO BULGARIA

Osnovano 1964. godine, Tehničko sveučilište u Gabrovu je neprofitna javna visokoškolska ustanova smještena u urbanom okruženju malog grada Gabrova. Ova ustanova također ima podružnicu u Lovechu. Službeno priznato od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti Bugarske, Tehničko sveučilište u Gabrovu (TU Gabrovo) je srednje velika bugarska visokoškolska ustanova sa zajedničkim obrazovanjem. Tehničko sveučilište u Gabrovu (TU Gabrovo) nudi tečajeve i programe koji vode do službeno priznatih stupnjeva visokog obrazovanja kao što su diplome prvostupnika, magistarske diplome u nekoliko studijskih područja.

 

FAKULTET ZA POSLOVNU EKONOMIJU I PRAVO BAR, CRNA GORA

Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar osnovan je 2008. godine upisom u CRPS Crne Gore.

Fakultet nudi sljedeće studijske programe:

a) Studijski programi osnovnih studija: Menadžment, Računovodstvo, finansije i bankarstvo te Pravo.
b) Studijski programi postdiplomskih master studija: Ekonomija javnog sektora, Poslovna ekonomija, Pravo

 

ALMA MATER EUROPAEA MARIBOR

Alma Mater Europaea je nezavisna visokoškolska ustanova specijalizirana za pružanje znanja u području obrazovanja, kulture, ekonomije, prava, zdravlja, prehrane i okoliša pod pokroviteljstvom Europske akademije znanosti i umjetnosti.

 

EKONOMSKA ŠOLA CELJE (VIŠJA STROKOVNA ŠKOLA)

Gospodarska škola Celje (do 2013. Visoka poslovna i trgovačka škola Celje), Visoka strukovna škola, javno je visoko učilište koje nudi studij po programima ekonomista, organizatora društvenih mreža i sigurnosti. Prednost studiranja na Visokoj strukovnoj školi je osobni pristup predavača svim studentima, jer studijske obveze prilagođavaju potrebama studenata. Prijenos znanja temelji se na povezivanju teorijskog i praktičnog obrazovanja. Zaposlenici su stručno osposobljeni predavači s odgovarajućim obrazovanjem i praktičnim iskustvom, a nekoliko predavača dolazi i izravno iz radnih organizacija.

 

VISOKA ŠKOLA LOGOS CENTAR U MOSTARU

Visoka škola “Logos centar” u Mostaru utemeljena je iz društava Grupe Centar, koja imaju značajne uspjehe u obrazovanju, kao moderna visokoškolska institucija koja će obrazovati stručnjake po studijskim programima koji sadržajno obuhvaćaju teorijska i primijenjena znanja, uključujući i praksu u odgovarajućim radnim sredinama. Na ovoj visokoškolskoj ustanovi kroz stjecanje znanja na zahtjevan, ali ujedno zanimljiv i uzbudljiv način, koji stvaralačkim entuzijazmom prožima studente i nastavno osoblje, nude im se osobne i društvene vrijednosti kako bi mogli akademskom izvrsnošću i društveno odgovornim djelovanjem razviti kompetencije stručnosti, poduzetnosti i poslovnosti.

 

 

VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA U NOVOM SADU

Visoka tehnička škola stručnih studija u Novom Sadu osnovana je 1959. godine kao Viša strojarska škola. Danas je jedno od vodećih visokoškolskih ustanova, s 10 akreditiranih programa temeljnih studija i 2 magistarska programa stručnih studija, koji funkcioniraju u skladu s europskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji.

 

IZMIR KAVRAM VOCATIONAL SCHOOL

Izmir Kavram Vocational School radi kako bi ispunila postojeće mogućnosti u području strukovnog obrazovanja u Turskoj, zadovoljila potrebu za kvalificiranim srednjim osobljem i omogućila prijelaz na daljnje stupnjeve visokog obrazovanja. Kampus se nalazi u Konaku u centru Izmira. Mlado i dinamično akademsko osoblje obrazuje studente dnevnim i večernjim obrazovnim programima u prostranim učionicama, informatičkim učionicama, laboratorijima za dizajn i medicinskim laboratorijima koji su opremljeni najsuvremenijom tehnologijom.

Newsletter

Ostanite u kontaktu s VSS-om kako biste primali naše obrazovne ponude i promocije.

Slanjem pristajete na primanje e-pošte od VSS-a.