hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Studenti VSS-a osvojili drugo mjesto na projektu naziva „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“

Novosti > Studenti VSS-a osvojili drugo mjesto na projektu naziva „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz projekt naziva „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ nastoji promicati europske politike te informirati i educirati studentsku populaciju o mogućnostima korištenja fondova Europske unije kao i brojnim mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova i Programa Unije.

Studenti polaznici Akademije kroz različite aktivnosti te predavanja i radionice upoznaju sustav EU fondova te sudjeluju u raznim informativnim događanjima o EU fondovima, rade na pripremi promotivnih materijala, kreiraju sadržaj za društvene mreže te se upoznaju s projektima na lokalnoj i regionalnoj razini kao i s radom regionalnih razvojnih agencija.

Studenti VSS-a Ivana Markušić, Ivana Vekić, Alma Kopić, Tomislav Kapusta, Ivanko Vidović i Robert Čirko natjecali su se na projektu kao neformalna grupa pod nazivom ”VSS diplomski – dio SSBM Geneva”.

Sudjelovanjem na projektu izvršavali su različite zadatke, od kojih je jedan bio snimanje videa projekta tvrtke VIO Zaprešić financiranog iz EU fondova pod nazivom ”ZA ČISTO I BISTRO”. Projekt je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata vodoopskrbe i odvodnje u Hrvatskoj.

Tvrtka VIO Zaprešić uspješno je povukla sredstva iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području Zaprešića i njegove okolice, te je dio sredstava uložila za nabavu vozila za CCTV inspekciju i inspekcijski robot, kao i dva vozila za pražnjenje sabirnih jama i jedno specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje. Projekt je vrijedan skoro 700 milijuna kuna, a Europska unija sufinancira preko 70%. Po završetku ovog projekta povećat će se priključenost stanovništva na javne kanalizacijske sustave, omogućit će se pročišćavanje otpadnih voda, osigurat će se racionalnije korištenje vode, te će se pridonijeti očuvanju zdravlja ljudi, zaštite izvorišta voda za piće te zaštiti vodnih resursa i okoliša.

Studenti su zauzeli uspješno 2. mjesto te su kao nagradu osvojili putovanje u Bruxelles koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.

Čestitamo studentima na ostvarenim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri!