hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Djelatnice Visoke škole za sigurnost posjetile Tehničko sveučilište u Gabrovu, Bugarska!

Novosti > Djelatnice Visoke škole za sigurnost posjetile Tehničko sveučilište u Gabrovu, Bugarska!

Tehničko sveučilište u Gabrovu renomirani je akademski i istraživački centar koji pruža visokokvalitetnu obuku u skladu s potrebama tržišta rada za suvremene diplome širokog profila, kao i suvremene magisterije i doktorate u području inženjerstva i tehnologije, poslovnih i društvenih znanosti.

Cilj posjeta bio je stjecanje novih znanja i vještina važnih za profesionalni razvoj u području visokog obrazovanja, razmjena primjera dobre prakse s kolegama iz drugih zemalja te učvršćivanje postojećih i stvaranje novih partnerstava.

Djelatnice Gal Oberhofer Dimitrijević, MSc., MBA i Marga Hajdin, mag. soc. predstavile su programe Visoke škole za sigurnost studentima i profesorima te održale predavanja na Katedri za osnove elektrotehnike i energetike Tehničkog sveučilišta.

Katedra za osnove elektrotehnike i energetike među prvim je akademskim jedinicama Tehničkog sveučilišta u Gabrovu. Osnovana je davne 1964. godine pod nazivom “Teorijska, mjerna i opća elektrotehnika”. Godine 1971. Katedra se ogranila i tako je osnovana nova Katedra za električne strojeve i opremu, koja je 1984. godine preimenovana u Katedru za osnove elektrotehnike i energetike.

Osim zanimljivih predavanja i diskusija, pružila se prilika i za posjet brojnim Laboratorijima za obuku koje Sveučilište nudi. Laboratoriji za obuku nude uvid u vježbe iz temeljnih kolegija na katedri kao što su: „Teorija elektrotehnike”, „Elektrotehnika“, „Električna mjerenja”, „Elektrotehnički materijali”, „Tehnologija visokih napona”, „Električne mreže i sustavi”, te „Inženjerstvo zaštite na radu”.