hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

dr. sc. Ivica Katavić

dr. sc. Ivica Katavić, prof. stručnih studija u trajnom zvanju

Životopis

dr. sc. Ivica Katavić, prof. stručnih studija u trajnom zvanju (znanstveno područje: društvene znanosti, znanstveno polje: ekonomija, znanstvena grana: organizacija i menadžment) doktorirao je poslovnu administraciju sa specijalizacijom iz menadžmenta na Northcentral University, AZ, USA. Doktorska disertacije na temu „Corporate Social Responsibility and Sustainable Competitive Advantage: A Case Study of the Cement Industry” bila je nominirana za disertaciju godine. Magistrirao je poslovnu administraciju na Strayer University, Washington D.C.

Akademsko radno i upravljačko iskustvo stjecao je kao dekan privatnog visokog učilišta (dva mandata), predstojnik katedre poduzetništva i menadžmenta na Sveučilištu VERN’, Ravnatelj Instituta za obrazovanje za poduzetništvo, Glavni urednik znanstveno-stručnog časopisa OBRAZOVANJE ZA PODUZETNIŠTVO–E4E (ISSN (tisak) ISSN 1849-661X UDK 33:37), Član Savjeta časopisa Suvremena Trgovina (stručni časopis za trgovinu), Član organizacijskog odbora Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Migracije i identitet:  kultura, ekonomija, država (http://migracije-konferencija.com/2018/09/15/znanstveni_i_organizacijski_odbor/), te predavač kolegija iz područja poduzetništva, organizacije i upravljanja.

Korporativno iskustvo stjecao je u multinacionalnoj korporaciji kao direktor i član uprave te kao privatni poduzetnik. Usavršavao se na prestižnim korporativnim akademijama i obrazovnim institucijama. Posjeduje prestižne certifikate uključujući: Balanced Scorecard Master Professional, BSMP – Balanced Scorecard Institute u suradnji s George Washington University, Washington D.C.; Balanced Scorecard Professional, BSP – Balanced Scorecard Institute u suradnji s George Washington University, Washington D.C.

Objavio je preko 35 znanstvenih i stručnih radova i knjigu Katavić, I. (2015). Corporate Social Responsibility and Sustainable Competitive Advantage. LAP LAMPARD Academic Publishing. Saarbrucken, Germany: OmniScriptum GmbH &Co. Recenzirao je brojna znanstvene i stručna djela za hrvatske znanstvene/stručne časopise te zbornike međunarodnih konferencija. Sudjelovao je u brojnim EU i komercijalnim projektima.