hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Goran Stipković, dipl. ing. stroj.

Goran Stipković, dipl. ing. stroj.

Životopis

Svoje radno iskustvo započinje 1999.g nakon završenog studija strojarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Prvi poslovi bili su vezani uz projektiranje strojarskih instalacija te potom kao voditelj servisnog tima na strojarskim sustavima trgovačkih brodova i to traje do 2003.g.

Od 2003. do 2010. radi kao projektant strojarskih termotehničkih i drugih strojarskih instalacija te suradnik u izradi elaborata zaštite od požara za građevine.

Od 2010. do danas vodi svoj projektni ured Termozop projekt d.o.o. kao ovlaštena osoba za izradu elaborata zaštite od požara i ovlašteni projektant protupožarnih stabilnih sustava i termotehničkih instalacija. Osim projektiranja bavi se i stručnim nadzorom nad izvedbom protupožarnih instalacija, te strojarskih instalacija  i primijenjenih mjera zaštite od požara tijekom gradnje.

Kao član HKIS (Hrvatske komore inženjera strojarstva) u periodu od 2010. do 2014. član je područnog odbora HKIS Rijeka, od 2014. do 2018. član povjerenstva za stručni nadzor u HKIS-u.

Od 2007. g član je HUZOP (Hrvatske udruge zaštite od požara) gdje je od 2018. do danas član upravnog odbora udruge, gdje je  doprinosio radu HUZOP-a i organizaciji stručnih predavanja od strane udruge te izrade prijedloga propisa (pravilnik o vatrogasnim pristupima, propis za bolnice, i sl.). U organizaciji stručnih predavanja i sam izlaže svoje predavanje. Od 2022. do danas član je nadzornog odbora HUZOP-a.

Svoje predavačko iskustvo stekao je od 2020. godine od kada predaje na predmetu Zaštita od požara u graditeljstvu za polaznike prekvalifikacije za zvanje vatrogasca i vatrogasnog tehničara.

S ostalim članovima HUZOP-a aktivno sudjeluje u promišljanjima i podizanjima kvalitete zaštite od požara u graditeljstvu te realizaciji istog u graditeljstvu.