hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVA
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVA

Ivana Silić, mag. oec., EMBA

Ivana Silić, mag. oec., EMBA

Životopis

Ivana Silić je rođena u Zagrebu, Hrvatska, gdje je završila osnovnu, srednju školu i Ekonomski fakultet. Godine 2020. završila je Executive MBA na Swiss School of Business and Management  Geneva.

Ivana ima preko 20 godina iskustva u financijama i bankarstvu, od čega 11 godina u području bankarstva (UniCredit Grupa), gdje od 2008. godine radi kao Relationship Manager u korporativnom bankarstvu (Sektor za velike klijente) i Risk Manager u Odjelu za odobrenje kreditnih rizika, sa značajnim iskustvom u procjeni kreditnog rizika i procesu odobravanja za mnoge složene i velike infrastrukturne, prometne i brodograđevne projekte, a pokriva i transakcije iz svih drugih industrija.

Njezine glavne odgovornosti uključivale su vođenje poslovnih odnosa s velikim klijentima, procjenu kreditnog rejtinga i odobravanje plasmana, sudjelovanje u projektu Basel II i izrada Priručnika o internom rejtingu za multinacionalne korporacije, strukturiranje transakcija s fokusom na projekcije novčanog toka i testiranje otplatnog potencijala.

Također je završila Risk Academy Zagrebačke banke u suradnji sa Sveučilištem Bocconi iz Milana.

2008. godine  Ivana je osnovala i radila kao direktorica konzultantske tvrtke Silcom consulting specijalizirane za područja analize financijskih izvještaja, restrukturiranja poduzeća, spajanja i akvizicija, dubinske analize, izrade otplatnih planova, davanje preporuka za podizanje vrijednosti poduzeća, upravljanja likvidnošću, vrednovanja poduzeća, studije izvodljivosti, procjene kreditnih rizika itd. .

Ivana je 2021. godine imenovana članicom Upravnog vijeća Visoke škole za sigurnost a od 2022. godine radi na poziciji direktorice Swiss School of Business and Management d.o.o., gdje je i jedan od predavača na kolegiju: “Financial Statements Analysis and Company Valuation”.