hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Ivana Silić, mag. oec., EMBA

Ivana Silić, mag. oec., EMBA

Životopis

Ivana Silić je rođena u Zagrebu, Hrvatska, gdje je završila osnovnu, srednju školu i Ekonomski fakultet. Godine 2020. završila je Executive MBA na Swiss School of Business and Management  Geneva.

Ivana ima preko 20 godina iskustva u financijama i bankarstvu, od čega 11 godina u području bankarstva (UniCredit Grupa), gdje od 2008. godine radi kao Relationship Manager u korporativnom bankarstvu (Sektor za velike klijente) i Risk Manager u Odjelu za odobrenje kreditnih rizika, sa značajnim iskustvom u procjeni kreditnog rizika i procesu odobravanja za mnoge složene i velike infrastrukturne, prometne i brodograđevne projekte, a pokriva i transakcije iz svih drugih industrija.

Njezine glavne odgovornosti uključivale su vođenje poslovnih odnosa s velikim klijentima, procjenu kreditnog rejtinga i odobravanje plasmana, sudjelovanje u projektu Basel II i izrada Priručnika o internom rejtingu za multinacionalne korporacije, strukturiranje transakcija s fokusom na projekcije novčanog toka i testiranje otplatnog potencijala.

Također je završila Risk Academy Zagrebačke banke u suradnji sa Sveučilištem Bocconi iz Milana.

2008. godine  Ivana je osnovala i radila kao direktorica konzultantske tvrtke Silcom consulting specijalizirane za područja analize financijskih izvještaja, restrukturiranja poduzeća, spajanja i akvizicija, dubinske analize, izrade otplatnih planova, davanje preporuka za podizanje vrijednosti poduzeća, upravljanja likvidnošću, vrednovanja poduzeća, studije izvodljivosti, procjene kreditnih rizika itd. .

Ivana je 2021. godine imenovana članicom Upravnog vijeća Visoke škole za sigurnost a od 2022. godine radi na poziciji direktorice Swiss School of Business and Management d.o.o., gdje je i jedan od predavača na kolegiju: “Financial Statements Analysis and Company Valuation”.