hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Siniša Jembrih, dipl. ing. sec.

Siniša Jembrih, dipl. ing. sec.

Životopis

Siniša Jembrih  1995. zapošljava se u Vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba te se od tada uspinje po činovima u profesionalnom vatrogastvu: od vatrogasca do zapovjednika Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.
2003. stječe zvanje inženjera sigurnosti, a 2005. zvanje diplomiranog inženjera zaštite od požara.

Jedan je od utemeljitelja „Obuke u simulatoru plamenih udara“ odnosno specijalnosti za gašenje požara u objektima koja je postala izvozni proizvod hrvatskog vatrogasnog znanja jer su trening centri u Austriji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini te Saudijskoj Arabiji napravljeni prema tom modelu. Posjeduje međunarodnu licencu za obuku instruktora (Compartment Fire behaviour training instructor). Organizator je i predavač na seminarima o sigurnosti o unutarnjoj navali koji su se počeli organizirati u Zagrebu a nastavno i u Hrvatskoj.
Kao dugogodišnji speleolog jedan je od utemeljitelja obuke i spašavanja sa speleo-alpinističkim tehnika u vatrogastvu u Hrvatskoj.

Bio je i voditelj Intervencijske postrojbe JVP Zagreb koja je osposobljena za djelovanje u akcijama zaštite i spašavanja na cjelokupnom području Republike Hrvatske

Predavač je na osposobljavanjima za rad s vozilima za spašavanje s visine te je održao niz obuka i seminara na tu temu u cijeloj Hrvatskoj.

Uspješno surađuje s mnogobrojnim pojedincima i organizacijama u vatrogasnim organizacijama diljem svijeta poput: njemačkog tima za spašavanje “@fire” koji se bavi spašavanjem iz ruševina i koji posjeduje INSARAG certifikat i “Heavy Rescue Germany” koji se bavi spašavanjem kod prometnih nesreća autobusa i teretnih vozila.

Dugogodišnji je član uredništva „Vatrogasnog vjesnika“, te časopisa „Vatrogastvo i upravljanje požarima“ kao stručnim časopisima predmetne struke u Republici Hrvatskoj.

Suradnik je i evaluator sam u nekolicini europskih projekata (FireWall, Swarog, Glossary for Wildfire terms, Ignis).

Predavač je na nizu seminara Hrvatskoj poput stručnih skupova vatrogasaca u Opatiji i Rijeci ili stručnih konferencija u organizaciji Grada Zagreba i mnogih stručnih udruga.

Predstavnik je Republike Hrvatske u Europskoj zajednici vatrogasnih časnika (FEU).

Organiziranjem obuka i niza seminara kao i vođenjem vatrogasne postrojbe stječe organizacione vještine potrebne za više razine rukovođenja. Na radnom mjestu zapovjednika JVP Zagreb uveo je cijeli niz procedura, postupaka i tehničkih naprednih sustava kojim smo poboljšali rad JVP a istovremeno je zapovijedao Postrojbom u vrlo teškim situacijama u zadnjih par godina.