hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVA
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVA

Siniša Jembrih, dipl. ing. sec.

Siniša Jembrih, dipl. ing. sec.

Životopis

Siniša Jembrih  1995. zapošljava se u Vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba te se od tada uspinje po činovima u profesionalnom vatrogastvu: od vatrogasca do zapovjednika Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.
2003. stječe zvanje inženjera sigurnosti, a 2005. zvanje diplomiranog inženjera zaštite od požara.

Jedan je od utemeljitelja „Obuke u simulatoru plamenih udara“ odnosno specijalnosti za gašenje požara u objektima koja je postala izvozni proizvod hrvatskog vatrogasnog znanja jer su trening centri u Austriji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini te Saudijskoj Arabiji napravljeni prema tom modelu. Posjeduje međunarodnu licencu za obuku instruktora (Compartment Fire behaviour training instructor). Organizator je i predavač na seminarima o sigurnosti o unutarnjoj navali koji su se počeli organizirati u Zagrebu a nastavno i u Hrvatskoj.
Kao dugogodišnji speleolog jedan je od utemeljitelja obuke i spašavanja sa speleo-alpinističkim tehnika u vatrogastvu u Hrvatskoj.

Bio je i voditelj Intervencijske postrojbe JVP Zagreb koja je osposobljena za djelovanje u akcijama zaštite i spašavanja na cjelokupnom području Republike Hrvatske

Predavač je na osposobljavanjima za rad s vozilima za spašavanje s visine te je održao niz obuka i seminara na tu temu u cijeloj Hrvatskoj.

Uspješno surađuje s mnogobrojnim pojedincima i organizacijama u vatrogasnim organizacijama diljem svijeta poput: njemačkog tima za spašavanje “@fire” koji se bavi spašavanjem iz ruševina i koji posjeduje INSARAG certifikat i “Heavy Rescue Germany” koji se bavi spašavanjem kod prometnih nesreća autobusa i teretnih vozila.

Dugogodišnji je član uredništva „Vatrogasnog vjesnika“, te časopisa „Vatrogastvo i upravljanje požarima“ kao stručnim časopisima predmetne struke u Republici Hrvatskoj.

Suradnik je i evaluator sam u nekolicini europskih projekata (FireWall, Swarog, Glossary for Wildfire terms, Ignis).

Predavač je na nizu seminara Hrvatskoj poput stručnih skupova vatrogasaca u Opatiji i Rijeci ili stručnih konferencija u organizaciji Grada Zagreba i mnogih stručnih udruga.

Predstavnik je Republike Hrvatske u Europskoj zajednici vatrogasnih časnika (FEU).

Organiziranjem obuka i niza seminara kao i vođenjem vatrogasne postrojbe stječe organizacione vještine potrebne za više razine rukovođenja. Na radnom mjestu zapovjednika JVP Zagreb uveo je cijeli niz procedura, postupaka i tehničkih naprednih sustava kojim smo poboljšali rad JVP a istovremeno je zapovijedao Postrojbom u vrlo teškim situacijama u zadnjih par godina.