hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Promocija knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“ na VSS-u

Na Veleučilištu studija sigurnosti je dana 30. studenog 2023. godine predstavljena nova knjiga „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“. Autori ove knjige u izdanju Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti (ZIRS) su Marinko Đ. Učur, Cvetan Kovač, Ana Šijaković i Ivana Krišto.

Knjigu su koautori Cvetan Kovač i Ana Šijaković promovirali pred studentima prve godine Stručnog diplomskog studija upisanim na kolegij Međunarodno i europsko pravo sigurnosti VSS-a te nositeljicom tog kolegija izv. prof. dr.sc. Anom Rački Marinković.

Knjiga pruža važne informacije u vezi sa zakonskim zahtjevima i odgovornostima za usklađenost s provedbom zaštite zdravlja i sigurnosti na radu. Dodana vrijednost i posebnost knjige su i praktični ogledni primjeri autonomnih akata poslodavaca, kao i inovativni prilozi s kodovima za brzi pristup – QR kodovima, kao poveznica s međunarodnim i nacionalnim zakonodavstvom u području zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Knjiga je koncipirana kao priručnik i kao visokoškolski udžbenik te je stoga vrlo zanimljiva studentima VSS-a, osobito za potrebe izrade seminarskih, završnih ili diplomskih radova. Nekoliko primjeraka knjige studentima je dostupno na korištenje u knjižnici VSS-a.