hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Studentima prve godine Diplomskog studija održano gostujuće predavanje

Studenti prve godine Stručnog diplomskog studija sigurnosti koji slušaju kolegije Zaštita okoliša i Normativi i osiguranje kvalitete imali su priliku slušati predavanje gospođe Vande Jakir, mag. iur., koja radi kao službenica za politiku u odjelu za čisti zrak i urbanu politiku u Općoj upravi za okoliš Europske komisije. Studentima je održala predavanje na temu ‚Kvaliteta zraka u Europskoj uniji‘, iznoseći svoje stajalište i mišljenje potkrepljeno relevantnim podacima o onečišćujućim tvarima u zraku.

U svome izlaganju gđa Jakir je posebno dala osvrt na kvalitetu zraka u Hrvatskoj, kao i napore koje Europska komisija ulaže u pogledu jačanja odredbi praćenja, modeliranja i planova za kvalitetu zraka kako bi se lokalnim vlastima pomoglo u postizanju čišćeg zraka.

U tom kontekstu Europska komisija nedavno je predložila reviziju standarda kvalitete zraka kako bi ih bolje uskladila s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Veleučilište studija sigurnosti stavlja naglasak na praktičnu primjenu teorijskog znanja te od prvih godina studija nastoji pripremiti studente za tržište rada.  Studijski programi VSS-a su kompatibilni s profesionalnim životom studenata, a sadržaji programa pokrivaju širok spektar tema vezanih uz različita područja sigurnosti i zaštite.

Studenti će na drugoj godini Diplomskog studija moći odabrati jedan od četiri smjera specijalizacije, a nadamo se da će im u odabiru pomoći i različita predavanja gosta predavača i događaji na kojima se povezuju s različitim stručnjacima iz industrije.

Više o studiju i programima možete pronaći na linku: https://www.vss.hr/strucni-diplomski-studij-sigurnosti/?utm_source=index&utm_medium=cpc&utm_campaign=applynow22