hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

VSS Alumni Intervju: dr.sc. Sanja Miketić-Curman

dr.sc. Sanja Miketić-Curman, VSS Alumni

Koja je vaša trenutna radna pozicija?

Voditelj ljudskih resursa (rukovodim i odjelom zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša)

Koji ste smjer VSS završili, te jeste li zaposleni u struci?

Završila sam dodiplomski studij – smjer zaštita na radu, potom poslijediplomski studij integralne sigurnosti (sve na VSS).

Odmah nakon završetka dodiplomskog studija zaposlila sam se u struci, u internacionalnoj kompaniji u kojoj radim i danas.

Zbog čega ste se odlučili baš na taj smjer obrazovanja, te mislite li da je to zanimanje budućnosti?

Nakon završene srednje škole, imala sam različitih želja što upisati, međutim otac po struci ekonomist, za kojeg slobodno mogu reći da je vizionar, preporučio mi studij zaštite i sigurnosti na VSS smatrajući to zanimanjem budućnosti, i iz vlastitog iskustva mogu reći da nije pogriješio. I dan danas sam mu zahvalna na tome.

Možete li nabrojati 3 stvari u kojima vam je fakultet pomogao?

Neki kolege postali su mi prijatelji za cijeli život. S mnogim kolegama sam i danas u kontaktu, razmjenjujemo iskustva i dobru praksu, a naročito mi je to pomoglo kada sam počela raditi i svaki savjet kolega koji su već radili u struci, bio je više nego dobrodošao.

Na poslijediplomskom studiju sigurnosti slušala sam kolegij Društvo i rizici gdje je predavao prof. dr.sc. Ognjen Čaldarović.  Njegovo odlično predavanje i zanimljiv kolegij razlog su upisa doktorskog studija sociologije kojeg sam 2020. završila pod mentorstvom tog istog profesora.

Fakultet mi je bio odskočna daska u profesionalnom svijetu, samo je važno biti uporan i slijediti zacrtane ciljeve.

Koja je bila vaša najveća studentska briga, i ima li ona sada smisla?

Najveća studentska briga bila je slušajući stručne predmete i teoriju, kako to primijeniti u praksi. Tada je to naravno imalo smisla, a kad počneš raditi sve postaje puno jasnije.

Izdvojite neku specifičnu situaciju koja vas je učinila ponosnim na posao kojim se bavite:

Koordinirani inspekcijski nadzor u tvrtki u kojoj radim, gdje je sudjelovalo 7 inspekcija iz različitih područja zaštite (ZNR, ZOP, ZO, vodopravna, sanitarna, posude pod tlakom i elektroenergetska) i gdje sam kao odgovorna osoba za zaštitu bila predstavnik tvrtke – zaključak nadzora bio je da nisu uočene nepravilnosti ni iz jednog područja. Naravno da sam bila ponosna, dobro sam primijenila stečena znanja na fakultetu u realnom, proizvodnom sektoru. Naravno, za dobar rezultat važan je timski rad i podrška kolega i menadžmenta tvrtke.

Što biste poručili budućim studentima koji se dvoume oko upisa?

Ako imaju priliku da svakako razgovaraju sa kolegama koje obavljaju poslove sigurnosti, kako bi dobili uvid što ti poslovi sve uključuju.  Mogućnosti su različite, sigurnost, kako radnika, tako i okoliša, mora biti na prvom mjestu, i vjerujem da sve više poslodavaca gleda u tom smjeru. Tako da prilike za posao će biti, na Vama je da ih prepoznate i iskoristite!

Hvala!