hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

VSS studenti na terenskoj nastavi kod tvrtke Elektroda d.d.: Sigurnost u praksi

Ponosno prenosimo izvrsno iskustvo naših studenata Veleučilišta studija sigurnosti (VSS) tijekom nedavne terenske nastave u renomiranoj tvrtki Elektroda d.d. Ova posjeta predstavljala je pravu riznicu praktičnih spoznaja o unutarnjem nadzoru iz područja zaštite na radu i zaštite od požara, temeljenog na zakonskoj regulativi.

Naši studenti su imali privilegiju upoznati se sa suštinom provođenja unutarnjeg nadzora, što je ključno za održavanje sigurnosti i prevenciju rizika u radnom okruženju. Kroz vođenu praksu stručnjaka zaštite na radu i zaštite od požara, studenti su aktivno sudjelovali u prepoznavanju propisanih zahtjeva, identifikaciji potencijalnih opasnosti te u predlaganju mjera i postupaka za njihovo rješavanje.

Jedan od zadataka koji su studenti imali priliku riješiti bio je izrada Zapisnika o obavljenom unutarnjem nadzoru iz područja zaštite na radu i zaštite od požara. Osim toga, radili su i na analizi radnog mjesta po opasnostima i rizicima, što im je omogućilo dublje razumijevanje pristupa procjeni i upravljanju rizicima u radnom okruženju.

Ovo iskustvo nije samo prilika za stjecanje praktičnih vještina, već i za usvajanje etičkih i profesionalnih vrijednosti koje su ključne za buduće karijere naših studenata. Sigurni smo da će ova iskustva biti dragocjena za njihov profesionalni razvoj te da će ih motivirati u daljnjem učenju i napredovanju.

Želimo se zahvaliti tvrtki Elektroda d.d. na srdačnom dočeku i prilici koju su pružili našim studentima. Njihova podrška i angažman ključni su za oblikovanje budućih stručnjaka za sigurnost na radu i zaštite od požara.