hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Kako napisati životopis?

Ususret ranim upisima koji će na Veleučilištu studija sigurnosti započeti 19.02.2024., želimo istaknuti ključan element koji će biti presudan za oblikovanje vaše budućnosti – životopis. Ovaj dokument nije samo popis vaših postignuća; on je prilika da se istaknete među ostalim kandidatima, da pokažete svoju jedinstvenost i uvjerite sveučilište ili budućeg poslodavca da ste prava osoba za tu ulogu.

 

U periodu od 19.02.2024. do 18.03.2024., imate priliku iskoristiti posebnu ponudu – dodatnih 10% popusta na upis na Veleučilištu studija sigurnosti! Ovo je izvanredna prilika da započnete svoje akademsko ili profesionalno putovanje s dodatnim poticajem.

 

VSS RANI UPISI

U nastavku, donosimo nekoliko ključnih savjeta kako sastaviti životopis koji će oblikovati vašu akademsku budućnost. Ovi savjeti će vam pomoći da istaknete svoje najbolje kvalitete i privučete pozornost onih koji će donositi odluke o vašem prijemu ili zapošljavanju.

  • Format i struktura:

Prvi korak u pisanju CV-a je odabir odgovarajućeg formata. Klasični format uključuje osobne podatke, sažetak, obrazovanje, radno iskustvo, vještine i dodatne informacije. Struktura bi trebala biti jasna i lako čitljiva.

  • Osobni podaci:

Uključite svoje ime, kontakt informacije, adresu i druge relevantne informacije. Nemojte zaboraviti dodati linkove do vaših profila na profesionalnim mrežama poput LinkedIn-a.

  • Sažetak:

U sažetku istaknite svoje glavne kvalifikacije i ciljeve. Ovaj dio treba poslužiti kao uvod koji će poslodavcu privući pažnju.

  • Obrazovanje:

Navesti obrazovne institucije koje ste pohađali, stupnjeve koje ste stekli, i godine završetka. Ako imate dodatne certifikate ili nagrade, svakako ih spomenite.

  • Radno Iskustvo:

Detaljno navedite svoje prethodne poslove, uključujući naziv tvrtke, poziciju, datum početka i završetka. Fokusirajte se na postignuća i zaduženja koja su relevantna za posao na koji se prijavljujete.Zapamtite, redoslijed prošlih poslova u životopis stavljamo počevši od trenutnog (ili zadnjeg), pa do prvog zaposlenja. No, ako nemate radnog iskustva koje možete navesti u životopisu i dalje navedite relevantne radove u školi ili na fakultetu, volonterske ili društveno – korisne poslove ili neke druge projekte na kojima ste možda surađivali.

  • Vještine:

Istaknite ključne vještine koje posjedujete. Ovo može uključivati tehničke vještine, jezične sposobnosti, ili neke vještine poput timskog rada ili liderstva.

  • Dodatne Informacije:

Ako imate dodatne informacije poput volonterskog iskustva, hobija ili interesa koji su relevantni, uključite ih. To može pomoći stvoriti cjelovitu sliku o vama kao kandidatu.

  • Provjera gramatike i pravopisa:

Prije nego pošaljete svoj CV, pažljivo provjerite gramatiku i pravopis. Čak i manje pogreške mogu ostaviti loš dojam.

Pisanje učinkovitog životopisa zahtijeva pažljivu analizu vaših vještina i iskustava. Prateći ove smjernice, možete stvoriti profesionalni dokument koji će vas istaknuti među kandidatima i pomoći vam u ostvarivanju karijernih ciljeva.