hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Kako napisati životopis?

Naš Blog > Kako napisati životopis?

Ususret ranim upisima koji će na Veleučilištu studija sigurnosti započeti 19.02.2024., želimo istaknuti ključan element koji će biti presudan za oblikovanje vaše budućnosti – životopis. Ovaj dokument nije samo popis vaših postignuća; on je prilika da se istaknete među ostalim kandidatima, da pokažete svoju jedinstvenost i uvjerite sveučilište ili budućeg poslodavca da ste prava osoba za tu ulogu.

 

U periodu od 19.02.2024. do 18.03.2024., imate priliku iskoristiti posebnu ponudu – dodatnih 10% popusta na upis na Veleučilištu studija sigurnosti! Ovo je izvanredna prilika da započnete svoje akademsko ili profesionalno putovanje s dodatnim poticajem.

 

VSS RANI UPISI

U nastavku, donosimo nekoliko ključnih savjeta kako sastaviti životopis koji će oblikovati vašu akademsku budućnost. Ovi savjeti će vam pomoći da istaknete svoje najbolje kvalitete i privučete pozornost onih koji će donositi odluke o vašem prijemu ili zapošljavanju.

  • Format i struktura:

Prvi korak u pisanju CV-a je odabir odgovarajućeg formata. Klasični format uključuje osobne podatke, sažetak, obrazovanje, radno iskustvo, vještine i dodatne informacije. Struktura bi trebala biti jasna i lako čitljiva.

  • Osobni podaci:

Uključite svoje ime, kontakt informacije, adresu i druge relevantne informacije. Nemojte zaboraviti dodati linkove do vaših profila na profesionalnim mrežama poput LinkedIn-a.

  • Sažetak:

U sažetku istaknite svoje glavne kvalifikacije i ciljeve. Ovaj dio treba poslužiti kao uvod koji će poslodavcu privući pažnju.

  • Obrazovanje:

Navesti obrazovne institucije koje ste pohađali, stupnjeve koje ste stekli, i godine završetka. Ako imate dodatne certifikate ili nagrade, svakako ih spomenite.

  • Radno Iskustvo:

Detaljno navedite svoje prethodne poslove, uključujući naziv tvrtke, poziciju, datum početka i završetka. Fokusirajte se na postignuća i zaduženja koja su relevantna za posao na koji se prijavljujete.Zapamtite, redoslijed prošlih poslova u životopis stavljamo počevši od trenutnog (ili zadnjeg), pa do prvog zaposlenja. No, ako nemate radnog iskustva koje možete navesti u životopisu i dalje navedite relevantne radove u školi ili na fakultetu, volonterske ili društveno – korisne poslove ili neke druge projekte na kojima ste možda surađivali.

  • Vještine:

Istaknite ključne vještine koje posjedujete. Ovo može uključivati tehničke vještine, jezične sposobnosti, ili neke vještine poput timskog rada ili liderstva.

  • Dodatne Informacije:

Ako imate dodatne informacije poput volonterskog iskustva, hobija ili interesa koji su relevantni, uključite ih. To može pomoći stvoriti cjelovitu sliku o vama kao kandidatu.

  • Provjera gramatike i pravopisa:

Prije nego pošaljete svoj CV, pažljivo provjerite gramatiku i pravopis. Čak i manje pogreške mogu ostaviti loš dojam.

Pisanje učinkovitog životopisa zahtijeva pažljivu analizu vaših vještina i iskustava. Prateći ove smjernice, možete stvoriti profesionalni dokument koji će vas istaknuti među kandidatima i pomoći vam u ostvarivanju karijernih ciljeva.