hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW
hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW

MEĐUNARODNO PRIZNATI PREDAVAČI GARANCIJA SU KVALITETE VSS-A

Novosti > MEĐUNARODNO PRIZNATI PREDAVAČI GARANCIJA SU KVALITETE VSS-A
Međunarodno priznati predavači garancija su kvalitete VSS-a

U želji za postizanjem visoke kvalitativne razine nastavnih programa, a po uzoru na švicarske standarde obrazovne izvrsnosti, ponosni smo što na VSS-u predaju eminentni i međunarodno priznati predavači i stručnjaci.

Studenti Specijalističkog diplomskog stručnog studija sigurnosti započeli su s pohađanjem nastave Međunarodnog i europskog prava sigurnosti koje predaje doktorandica Petra Pocrnić Perica, koja je magistarski studij prava (područje rješavanja međunarodnih sporova) završila na prestižnom Sveučilištu Queen Mary u Londonu. Obnaša također važne funkcije poput delegatkinje u Vijeću Europe, arbitra pri Arbitražnim sudom za sport u Lausannei, predsjednice arbitražnog vijeća Hrvatskog društva za građansko-pravne znanosti, arbitra Hrvatskog nogometnog saveza i druge.

Petra Pocrnić Perica

Jedna od tema koju je izložila studentima bila je područje sportskog prava kao primjera grane međunarodnog prava (MP), a koje je uređeno ne samo međunarodnim ugovorima kao izvorom MP-a, već i privatnim pravom sportskih udruga. U tom kontekstu, primjer anti-dopinga u sportu izložen je kao jedan od primjera zaštite zdravlja dionika jedne industrije.

Studenti VSS-a imali su prilike iz prve ruke dodatno čuti o praktičnim implikacijama pravnih pitanja. Jedno od predavanja svojom je ekspertizom upotpunio gost predavač Amir Avdagić, predsjednik Istočnoeuropske anti-doping organizacije i rukovodeći državni službenik Agencije za anti-doping kontrolu Bosne i Hercegovine, s prethodnim radnim iskustvom u OSCE diplomatskoj misiji i ulogom savjetnika zamjenika ministra pravde BiH. Također, sudjeluje u radu tijela Vijeća Europe (Nadzorni odbor Antidoping konvencije, Europski komitet za Svjetsku antidoping agenciju i Macolin club). Član je Multisektorskog komiteta za konvenciju MEDICRIME u BiH, potpredsjednik Udruge medijatora u BiH, autor više znanstvenih članaka te koautor Leksikona upravnog prava.

Amir Avdagić

Visoka škola za sigurnost (dio SSBM Geneva) i dalje će težiti unaprjeđenju svih nastavnih procesa, kako angažmanom etabliranih predavača različitih područja znanosti, tako i personaliziranim pristupom svim našim studentima te sadašnjim i budućim partnerima.