hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

MEĐURESORNA VJEŽBA SIGURNOST 23 UZ NAZOČNOST PREMIJERA I PROFESORA VSS-A

Dana 16. lipnja 2023. održava se međuresorna vježba SIGURNOST 23 na području Istarske, Zagrebačke i Karlovačke županije, u cilju provjere funkcioniranja sustava te spremnosti i suradnje svih sastavnica domovinske sigurnosti Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković tom je prigodom posjetio Istarsku županiju na području Lupoglava, gdje je pratio uspješno održanu vježbu na INA-inu odmorištu i crpki Rebri kraj Istarskog ipsilona. Vježba je predstavljala simulaciju lančanog sudara na autocesti, uz brze intervencije vatrogasnih i medicinskih timova, policije, civilne zaštite i Crvenoga križa. Potom je demonstrirano i gašenje šumskog požara uz autocestu, uz sudjelovanje pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, dva air tractora i dva kanadera.

Premijer je pohvalio koordinaciju nadležnih službi na području Istarske županije te istaknuo kvalitetnu suradnju s Bina Istrom i njezinim vatrogasnim postrojbama.

Na događanju je sudjelovao i profesor Veleučilišta studija sigurnosti dr. sc. Dario Silić, kao glavni izvršni direktor Bina Istre, kao i brojne istaknute osobe iz područja vatrogasne profesije poput glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavka Tucakovića te zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije Dina Kozlevca.

Ponosni smo na društvenu ulogu Veleučilišta studija sigurnosti koje kao institucija, ali i posredstvom individualnog doprinosa svojih nastavnika i studenata kontinuirano doprinosi široj zajednici u akademskom smislu školovanja kadra od državne važnosti te praktičnim doprinosom unaprjeđenju sigurnosti stanovništva.