hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

VSS SUORGANIZATOR MEĐUNARODNE KONFERENCIJE “MANAGEMENT AND SAFETY”

U organizaciji Europskog društva inženjera sigurnosti, u Mariboru je 9. i 10. lipnja 2023. održana 18. Međunarodna konferencija “Management and Safety” s glavnom temom Management of chemical, biological and radiological risks and safety.

Od prvog izdanja konferencije održane 2006. godine zaključno s prošlogodišnjom konferencijom, svoj je doprinos dalo ukupno 2 537 autora i sudionika, a tijekom tog razdoblja prezentirano je 725 radova, recenziranih i kategoriziranih znanstvenim i stručnim radovima.

Suorganizator ovogodišnjeg izdanja bilo je i Veleučilište studija sigurnosti (VSS), ispred kojeg su dr. sc. Mirsada Ćehić i dr. sc. Darko Palačić sudjelovali u sastavu Međunarodnog programskog odbora konferencije, a dekan dr. sc. Luka Leško, DBA u sastavu Međunarodnog organizacijskog odbora.

VSS je pružilo i znanstveno-stručni doprinos, pri čemu su naši nastavnici i studenti prezentirali radove. Predstojnik katedre za zaštitu na radu, dr. sc. Darko Palačić izložio je rad na temu “Chemical health and safety risk management model”, a naša studentica Andrea Grubišić u suautorstvu s dr. sc. Darkom Palačićem prezentirala je “Model procjene kemijskih i bioloških rizika u djelatnosti patologije”.

Nadalje, dr. sc. Sarajko Baksa, Ines Baksa, mag. ing. techn. text. i studentica Ivana Vekić sudjelovali su s radom na temu “Chemical risk management and safety in business processes of production CEM II B-V 42.5N”, dok je student Filip Kovačić izlagao o “Implementaciji uredbi i direktiva EU o radioaktivnim tvarima i sigurnosti u zakone i podzakonske propise Republike Hrvatske”.

Posebno smo ponosni na aktivnu suradnju nastavnika i studenata u zajedničkim publikacijama, pri čemu najavljujemo još snažniji doprinos VSS-a već na predstojećoj Međunarodnoj konferenciji “Management and Safety”.

Zbornici radova dostupni su ovdje i ovdje.