hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

ODRŽAN 2. STRUČNI SKUP VSS-A: Trendovi i primjeri dobre prakse u zaštiti na radu

U kontekstu obveze stalnog stručnog usavršavanja i upisa u Registar osposobljavanja i usavršavanja iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu čija je primjena započela 01. rujna 2023. godine (propisano Pravilnikom o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita, NN 142/21), dana 11. travnja 2024. godine održan je drugi po redu stručni skup u organizaciji Veleučilišta studija sigurnosti, pod nazivom Trendovi i primjeri dobre prakse u zaštiti na radu.

Nakon pozdravnog govora dekana VSS-a dr. sc. Luke Leška, DBA, koji je naglasio važnost kontinuiranog usavršavanja u struci, sudionici su imali prilike slušati izlaganje Muhidina Omerdića, mr. sig., dipl. ing., (Voditelj Službe za unapređivanje sigurnosti na radu i ovlaštenja pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike) na temu Važnost programa osposobljavanja za rad na siguran način. Potom je dr. sc. Darko Palačić, predstojnik Katedre za zaštitu na radu VSS-a održao predavanje na temu Upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu: Iskorak u budućnost. Također o budućnosti zaštite na radu, ali u kontekstu integracije tehničkoga znanja i leadershipa, govorio je Tomislav Katić, mag. ing. sec., asistent pri VSS-u, a skup je zaključila profesorica VSS-a izv. prof. dr. sc. Ana Rački Marinković s predavanjem o upravnom postupku u području zaštite na radu.

Nakon izuzetno informativnih predavanja koja su obogatila naš stručni skup o zaštiti na radu, želimo se zahvaliti svim sudionicima na njihovom angažmanu i aktivnom sudjelovanju, a posebno se zahvaljujemo našim cijenjenim predavačima čija su predavanja i stručnost nadahnula i educirala sve prisutne.

Također, želimo najaviti da ćemo i ubuduće nastaviti organizirati stručne skupove i seminare posvećene zaštiti na radu te vas pozivamo da nas pratite i budete dio naših budućih događanja. Vaše prisustvo i sudjelovanje pridonose izgradnji zajednice stručnjaka u ovoj važnoj struci.