hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Održan stručni skup “Budućnost zaštite na radu” u organizaciji Veleučilišta studija sigurnosti

U kontekstu obveze stalnog stručnog usavršavanja i upisa u Registar osposobljavanja i usavršavanja iz zaštite na radu i obavljanja poslova zaštite na radu čija je primjena započela 01. rujna 2023. godine (propisano Pravilnikom o osposobljavanju i usavršavanju iz zaštite na radu te polaganju stručnog ispita, NN 142/21), Veleučilište studija sigurnosti u petak 10. studenoga održalo je online stručni skup naziva “Budućnost zaštite na radu”.
Prvo izlaganje održala je načelnica sektora za zaštitu na radu pri Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marina Borić, mag. ing. sec. na temu “Kamo ide zaštita na radu u Republici Hrvatskoj?‘‘ putem kojega je dala detaljan uvid u različite izmjene pravilnika i zakona u području zaštite na radu. Nazočne je upoznala i s aktualnim projektima te digitalnim alatima koji se primjenjuju u području zaštite na radu.
Drugo predavanje održao je Predstojnik katedre za zaštitu na radu VSS-a, dr. sc. Darko Palačić na temu “Istraživanje incidenata” u kojemu je govorio o načinima nastanaka incidenata te metodama i strategijama sprečavanja istih.
Zanimljivo izlaganje na temu “Umjetna inteligencija u zaštiti na radu” održao je dr. sc. Mario Silić, koji je nakon uvoda u postulate umjetne inteligencije i strojnog učenja pokazao različite primjene umjetne inteligencije u zaštiti na radu.
Stručni skup završen je izlaganjem Predstojnice katedre za zaštitu okoliša, dr. sc. Mirsade Ćehić, koja je u izlaganju “Opasnosti u primjeni novih materijala u radu” ukazala na moguće posljedice pri uvođenju i korištenju novih materijala u području zaštite na radu.

Sljedeći stručni skup će biti održan već u siječnju stoga pratite našu web stranicu i društvene mreže kako biste bili u toku