hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Održana International Conference on Business and Integral Security 

Novosti > Održana International Conference on Business and Integral Security 

Održana je još jedna uspješna konferencija u organizaciji SSBM-a i VSS-aMeđunarodna konferencija o poslovnoj i integralnoj sigurnosti (IBIS), na novootvorenom zagrebačkom kampusu od 21. do 22.10.2022. godine.
Tema ovogodišnje konferencije bila je održivost te su istraživači širom svijeta (Švicarska, Francuska, Japan, SAD, Indija, Singapur, Vijetnam, Nigerija, Hrvatska itd.) predstavili svoje radove iz područja održivog razvoja te rješenja za integraciju održivosti u tvrtke kako bi potaknuli poslovni uspjeh i društveni utjecaj.
Konferencija je bila usko povezana s UN-ovim ciljevima održivog razvoja (eng. Sustainable Development Goals) koji su bili predstavljeni kroz prezentacije izlagača. Ujedinjeni narodi, kao glavno tijelo koje daje smjernice za održivi razvoj, 2015. godine prezentirali su dokument Agenda 2030 i njegovih 17 globalnih ciljeva za održivi razvoj koje planiraju ostvariti do 2030. godine. Prema UN-u, opći cilj održivog razvoja je dugoročna stabilnost gospodarstva i okoliša koju je moguće ostvariti integracijom i osvješćivanjem gospodarskih, ekoloških i socijalnih problema tijekom procesa donošenja odluka.
IBIS konferencija je imala za cilj ukazati na neke od trenutačnih izazova povezanih s održivošću s kojima se naše društvo suočava te predstaviti najnovija istraživanja i ideje odnosno pružiti uvide koji mogu pomoći u izgradnji boljeg društva. Među uvaženim izlagačima bili su i profesori Visoke škole za sigurnost, koji su temu održivosti nastojali približiti sa sigurnosnog stajališta.

Čestitamo svima na uspješnim izlaganjima!

Leave a Reply