hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW
hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW

Posjet studenata smjera Zaštite na radu tvrtki Končar D&ST

Novosti > Posjet studenata smjera Zaštite na radu tvrtki Končar D&ST

Studenti Diplomskog studija, smjera Zaštita na radu, su u sklopu kolegija Sigurnost strojeva i uređaja posjetili tvrtku Končar – Distributivni i specijalni transformatori d.d.

Studente je sa sustavom upravljanja sigurnošću detaljno upoznao Voditelj službe zaštite na radu Mario Tomašić, dipl. ing., koji je ujedno i završio VSS. Privrženost zaštiti i unapređivanju upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu u poduzeću KONČAR D&ST jedan je od najvažnijih principa, sukladno prirodi i stupnju rizika za zdravlje i sigurnost na radu na radnom mjestu. Trajni zadatak Uprave poduzeća je osiguravanje sustavnoga prepoznavanja opasnosti na radnom mjestu, procjenjivanje razine rizika i određivanje mjera da se prepoznati rizici svedu na prihvatljivu razinu.

Studenti su imali priliku sudjelovati u Identificiranju opasnosti, štetnosti i napora unutar proizvodnih pogona, razmatranju mjera za smanjivanje izloženosti opasnostima, štetnostima i naporima pri uporabi radne opreme kroz koje ih je vodio Tomislav Katić, mag. ing. sec. sa VSS-a.