hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Posjet studenata smjera Zaštite na radu tvrtki Končar D&ST

Studenti Diplomskog studija, smjera Zaštita na radu, su u sklopu kolegija Sigurnost strojeva i uređaja posjetili tvrtku Končar – Distributivni i specijalni transformatori d.d.

Studente je sa sustavom upravljanja sigurnošću detaljno upoznao Voditelj službe zaštite na radu Mario Tomašić, dipl. ing., koji je ujedno i završio VSS. Privrženost zaštiti i unapređivanju upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu u poduzeću KONČAR D&ST jedan je od najvažnijih principa, sukladno prirodi i stupnju rizika za zdravlje i sigurnost na radu na radnom mjestu. Trajni zadatak Uprave poduzeća je osiguravanje sustavnoga prepoznavanja opasnosti na radnom mjestu, procjenjivanje razine rizika i određivanje mjera da se prepoznati rizici svedu na prihvatljivu razinu.

Studenti su imali priliku sudjelovati u Identificiranju opasnosti, štetnosti i napora unutar proizvodnih pogona, razmatranju mjera za smanjivanje izloženosti opasnostima, štetnostima i naporima pri uporabi radne opreme kroz koje ih je vodio Tomislav Katić, mag. ing. sec. sa VSS-a.