hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Poziv studentima Visoke škole za sigurnost za on-line predavanje Energetske zajednice građana u tranziciji prema niskougljičnom razvoju gospodarstva

Visoka škola za sigurnost svojim studentima, zaposlenicima, suradnicima i svima koji nas prate, želi omogućiti pristup aktualnim informacijama te i na taj način doprinijeti ostvarivanju 17 ciljeva održivog razvoja Ujedninjenih naroda i stvoriti uvjete za niskougljični razvoj gospodarstva. Predavanje će se održati 10. veljače 2022. od 18 do 19.30 sati online.

Predavanje će održati suosnivač Zelene energetske zajednice Zoran Kordić, a nakon održanog predavanja, predviđeno je vrijeme za pitanja i odgovore.

Zelena energetska zadruga (ZEZ) osnovana je 2013. godine i pomaže građanima u razvoju, investiranju i korištenju obnovljivih izvora energije. O projektima, uslugama i aktivnostima Zelene energetske zadruge te njihovim članovima i zaposlenicima možete pročitati na poveznici https://www.zez.coop/

Na predavanju ćete saznati:

  • Što su energetske zajednice građana?
  • Zašto se osnivaju i postoje li u Hrvatskoj?
  • Kako i zašto postati član energetske zajednice građana?
  • Što rade energetske zajednice građana u zemljama EU i svijetu?
  • Koja je uloga energetskih zajednica građana u proizvodnji energije iz obnovljivih izvora i tranziciji prema niskougljičnom gospodarstvu?
  • Koji su projekti Zelene energetske zadruge?
  • Kako vam Zelena energetska zajednica može pomoći u odabiru odgovarajuće tehnologije za proizvodnju energije iz obnovljivih izora za vaše kućanstvo ili poslovni prostor?

Svi koji su zainteresirani mogu se javiti na mail info@vss.hr.