hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

prof. Marijana Leontić na panelu projekta boDEREC-CE (engl. Board for Detection and Assessment of Pharmaceutical Drug Residues in Drinking Water – Capacity Building for Water Management in Central Europe)

Dana 28.1.2022. u vijećnici Senata Sveučilišta u Splitu (Sveučilišna knjižnica) održan je panel projekta boDEREC-CE na kojem je sudjelovala prof. Marijana Leontić

Dana 28.1.202. u vijećnici Senata Sveučilišta u Splitu (Sveučilišna knjižnica) održan je panel projekta boDEREC-CE (engl. Board for Detection and Assessment of Pharmaceutical Drug Residues in Drinking Water – Capacity Building for Water Management in Central Europe). Projekt je sufinanciran u sklopu EU programa Interreg Central Europe 2014-2020, prioritetne osi 3. Suradnja u području prirodnih i kulturnih resursa za održivi razvoj u Središnjoj Europi.
Cilj projekta je razvoj zajedničkog smjera djelovanja i politike na razini EU-a. u pogledu praćenja i uklanjanja farmaceutskih proizvoda i proizvoda za osobnu njegu (engl. Pharmaceuticals and personal care products – PPCP).
U projekt su uključeni najveći stručnjaci iz tog područja, te je suradnju ostvarilo 12 partnera iz sedam država Europske Unije (Austrija, Češka, Italija, Njemačka, Poljska, Slovenija i Hrvatska). Na panel projekta bila je kao gost pozvana i naša profesorica Marijana Leontić, koja je i sama kao tehnički koordinator bila član projektnog tima PP2 Hrvatska.