hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Predavanje dr. sc. Darka Palačića na stručnom skupu Zaštita zdravlja i sigurnost na radu – Propisi, novosti, primjeri dobre prakse

Pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge za zdravo radno mjesto, 25. siječnja 2024. godine, tvornica Kraš ugostila je stručni skup na temu “Zaštita zdravlja i sigurnost na radu – Propisi, novosti, primjeri dobre prakse”. Na stručnom skupu okupili su se stručnjaci iz područja, a kao predavač sudjelovao je i dr. sc. Darko Palačić, prof. struč. stud. u trajnom izboru i predstojnik katedre za zaštitu na radu.

Dr. Palačić je svoje izlaganje posvetio temi “Procjena rizika – mitovi i legende”, pritom prezentirajući poznate mitove vezane uz izradu procjene rizika u zaštiti na radu na prilično duhovit način. Svi prisutni su bili uključeni u razotkrivanje zabluda te su se dotaknuli propisane metode procjene i  “superjunacima” u zaštiti na radu.

Ovo živopisno izlaganje potaknulo je raspravu među sudionicima skupa, koji su aktivno sudjelovali postavljajući brojna pitanja i izražavajući svoje stavove. Atmosfera događanja bila je poticajna i informativna, pridonoseći daljnjem razumijevanju važnosti procjene rizika u kontekstu zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.