hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW
hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW

Predavanje dr. sc. Darka Palačića na stručnom skupu Zaštita zdravlja i sigurnost na radu – Propisi, novosti, primjeri dobre prakse

Novosti > Predavanje dr. sc. Darka Palačića na stručnom skupu Zaštita zdravlja i sigurnost na radu – Propisi, novosti, primjeri dobre prakse

Pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge za zdravo radno mjesto, 25. siječnja 2024. godine, tvornica Kraš ugostila je stručni skup na temu “Zaštita zdravlja i sigurnost na radu – Propisi, novosti, primjeri dobre prakse”. Na stručnom skupu okupili su se stručnjaci iz područja, a kao predavač sudjelovao je i dr. sc. Darko Palačić, prof. struč. stud. u trajnom izboru i predstojnik katedre za zaštitu na radu.

Dr. Palačić je svoje izlaganje posvetio temi “Procjena rizika – mitovi i legende”, pritom prezentirajući poznate mitove vezane uz izradu procjene rizika u zaštiti na radu na prilično duhovit način. Svi prisutni su bili uključeni u razotkrivanje zabluda te su se dotaknuli propisane metode procjene i  “superjunacima” u zaštiti na radu.

Ovo živopisno izlaganje potaknulo je raspravu među sudionicima skupa, koji su aktivno sudjelovali postavljajući brojna pitanja i izražavajući svoje stavove. Atmosfera događanja bila je poticajna i informativna, pridonoseći daljnjem razumijevanju važnosti procjene rizika u kontekstu zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.