hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Uzbudljivo predavanje Dekana VSS-a: Povezivanje nacionalne sigurnosti i sporta na Ratnoj Školi

Ratna škola “Ban Josip Jelačić” predstavlja vrhunsku instituciju namijenjenu obuci visokih časnika i državnih službenika iz Republike Hrvatske i iz inozemstva, pripremajući ih za ključnu ulogu u donošenju strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih pitanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Osim redovitih eminentnih predavača s Hrvatskog vojnog učilišta, program dodatno obogaćuju ugledni gostujući predavači, uključujući profesore i znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva, najviše dužnosnike Republike Hrvatske i Hrvatske vojske, hrvatske diplomate u inozemstvu, inozemne diplomate u Republici Hrvatskoj, te visoke časnike i dužnosnike inozemnih oružanih snaga i NATO-a.

Među iznimnim predavačima koji su do sada dijelili svoje znanje na Ratnoj školi ističu se general-bojnik Timothy Bevis, direktor Odjela za planove i operacije Međunarodnog vojnog osoblja NATO-a, profesor Larry P. Goodson sa Sveučilišta vojne akademije u Sjevernoj Karolini, veleposlanik Države Izrael Ilan Mor, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić, te ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije brigadni general Ivan Turkalj, među ostalima.

U skladu s prepoznavanjem stručnjaka Veleučilišta studija sigurnosti (dio SSBM Geneva), ponosno ističemo kako je dekan Veleučilišta za studije sigurnosti, dr. sc. Luka Leško, DBA, održao pozvano predavanje na Ratnoj školi. Tema predavanja bila je Nacionalna sigurnost, s posebnim naglaskom na povezanost s područjem sporta te analizom utjecaja na nacionalni identitet, društvene podjele, međunarodni ugled države, diplomatskih aspekata, kao i terorističkih prijetnji usmjerenih prema sportskim metama.