hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Profesor VSS-a odabran na listu članova Povjerenstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za nadzor nad radom ovlaštene osobe i revizije danog ovlaštenja

Profesor VSS-a, dr. sc. Darko Palačić, treći je put za redom izabran na dvogodišnje razdoblje na listu člana Povjerenstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za nadzor nad radom ovlaštene osobe i revizije danog ovlaštenja Odlukom ministra Marina Piletića (Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike). Navedenom Odlukom imenovano je 17 stručnjaka koji se za svaki pojedini nadzor ovlaštene osobe imenuju posebnom odlukom ministra.

Radi se o nadzoru nad radom ovlaštenih pravnih i fizičkih osoba i reviziji postojećeg ovlaštenja za obavljanje poslova zaštite na radu izdanog od strane navedenog Ministarstva.

Nadzor nad radom ovlaštene osobe i revizija danog ovlaštenja propisan je Pravilnikom o ovlaštenjima za poslove zaštite na radu (N.N.br. 58/22). Na temelju zapisnika koje za svaki pojedini nadzor sastavlja Povjerenstvo Ministarstvo može donijeti odluku o poništenju ovlaštenja, ukidanju ovlaštenja ili djelomičnom ukidanju ovlaštenja, a cijeli postupak propisan je navedenim Pravilnikom.