hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Profesor VSS-a sudjelovao na stručnom skupu povodom obilježavanja Europskog tjedna sigurnosti i zdravlja na radu

Predstojnik katedre zaštite na radu dr. sc. Darko Palačić, prof. struč. stud. na poziv Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike (MROSP) pod pokroviteljstvom Europske agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA), sudjelovao je na stručnom skup povodom obilježavanja Europskog tjedna sigurnosti i zdravlja na radu pod nazivom: „Kampanja za zdrava mjesta rada za razdoblje 2023. – 2025. – Siguran i zdrav rad u digitalno doba“.

Cilj Kampanje za zdrava mjesta rada za razdoblje 2023. – 2025. jest poticanje suradnje s ciljem provedbe sigurne i produktivne digitalne transformacije rada. S obzirom na porast upotrebe digitalnih tehnologija na radnom mjestu te još uvijek nedovoljno informacija o njihovom utjecaju na rad i mjesta, važno je podići svijest o tome kako razraditi strategije kojima se promiče i štiti sigurnost i zdravlje radnika.

Profesor dr. sc. Darko Palačić na stručnom je skupu izlagao na temu ”Pametni digitalni sustavi u funkciji unutarnjeg nadzora nad primjenom pravila zaštite zdravlja i sigurnosti na radu”, kojom je pobudio poseban interes brojnih polaznika stručnog skupa. Kroz izlaganje je dan osvrt na značaj unutarnjeg nadzora nad primjenom pravila zaštite zdravlja i sigurnosti na radu u praksi te na postojeće načine i mogućnosti primjene pametnih digitalnih sustava u ovom ultimativno preventivnom segmentu zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.