hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Studenti VSS-a otputovali na nagradno putovanje u Bruxelles

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kroz projekt naziva „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ nastoji promicati europske politike te informirati i educirati studentsku populaciju o mogućnostima korištenja fondova Europske unije kao i brojnim mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova i Programa Unije. Osim obrazovnog karaktera, svrha projekata je i natjecanje neformalnih i studentskih grupa, a članovi najuspješnijih grupa idu na studijsko putovanje u Bruxelles.

Studenti VSS-a Ivana Markušić, Ivana Vekić, Alma Kopić, Tomislav Kapusta, Ivanko Vidović i Robert Čirko natjecali su se na projektu kao neformalna grupa pod nazivom ”VSS diplomski – dio SSBM Geneva”. Sudjelovanjem na projektu izvršavali su različite zadatke, od kojih je jedan bio snimanje videa projekta tvrtke VIO Zaprešić financiranog iz EU fondova pod nazivom ”ZA ČISTO I BISTRO”.

Studenti su zauzeli uspješno 2. mjesto te su kao nagradu osvojili putovanje u Bruxelles koje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj. U sklopu posjeta Europskoj komisiji sudjelovali su i na različitim predavanjima: Uloga Europske komisije kao izvršnog političkog tijela Europske unije, Zelena tranzicija, Jačanje oporavka i otpornosti, Regionalna i kohezijska politika te REpower EU. Po završetku predavanja studente su ugostili i predstavnici Kabineta potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.

Čestitamo studentima na ostvarenim rezultatima te im želimo puno uspjeha u daljnjoj karijeri!