hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Tomislav Lacković iz ECCOS inženjeringa održao predavanje na Veleučilištu studija sigurnosti

U sklopu nastavnog programa Stručnog prijediplomskog studija sigurnosti na Veleučilištu studija sigurnosti, studenti su imali priliku prisustvovati predavanju koje je održao Tomislav Lacković, specijalist za prodaju i projekte. Tema predavanja bila je “Upravljanje sustavima sigurnosti jedne tvrtke”, a obuhvatila je ključne aspekte poslovne sigurnosti i obveze voditelja sigurnosti u suvremenom poslovnom svijetu.

Tomislav Lacković, ECCOS inženjering

U svojoj prezentaciji, Lacković je istaknuo važnost razumijevanja različitih vrsta ugroza s kojima se tvrtke suočavaju, uključujući fizičke i kibernetičke napade te unutarnje i vanjske pronevjere. Naglasak je stavljen na potrebu osiguranja radnog okruženja i imovine tvrtke od potencijalnih rizika, kao i na važnost zaštite djelatnika i poslovnih resursa od utjecaja viših sila.

Studenti su imali priliku dublje istražiti koncepte i strategije upravljanja sigurnošću u poslovnom kontekstu te su se upoznali s praktičnim primjerima i studijama slučaja iz stvarnog svijeta. Lacković je svoje bogato znanje i iskustvo podijelio s prisutnima, pružajući im vrijedne uvide u kompleksnu temu poslovne sigurnosti.

Ovo predavanje predstavlja samo jedan od mnogobrojnih događaja na Veleučilištu studija sigurnosti koji studentima pružaju priliku za stjecanje relevantnih znanja i vještina u području sigurnosti. Nadamo se da će se ovakvi edukativni programi nastaviti i ubuduće te doprinijeti daljnjem razvoju stručnosti i kompetencija mladih stručnjaka u području sigurnosti.