hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW
hrUNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES IN SECURITY AND SAFETY
en     en
APPLY NOW

Posjet mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska VSS kampusu

Novosti > Posjet mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska VSS kampusu

U subotu 9. prosinca 2023. godine Veleučilište studija sigurnosti predstavljeno je mladima o kojima skrbi Udruga SOS Dječje selo Hrvatska. Tom je prilikom organiziran posjet mladih osoba koje odrastaju u SOS zajednici mladih kampusu Veleučilišta u pratnji g. Krune Toploskog, Stručnog suradnika za rad s mladima u procesu izlaska iz skrbi, te su se mladi imali priliku pridružiti predstavljanju Veleučilišta online putem.

Dekan Veleučilišta dr. sc. Luka Leško prezentirao je mladima studijske programe Veleučilišta i prednosti studiranja na VSS-u, te istaknuo konkurentnost i mogućnosti zapošljavanja u području integralne i korporativne sigurnosti po završetku studija dok je dr. sc. Ana Rački Marinković motivirala mlade na nastavak obrazovanja te im predstavila mogućnosti i podršku koju im na njihovom putu može pružiti VSS.  Naime, temeljem potpisanog sporazuma između Veleučilišta i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska svake se akademske godine mladima koji odrastaju ili su odrastali u ustanovama koje je osnovala Udruge dodjeljuje jedna stipendija za prijediplomski studij, te jedna stipendija za diplomski studij koja pokriva ukupan iznos troškova školarine.

U nadi da će mladi iz alternativne skrbi u Hrvatskoj postati dio naše studentske i akademske zajednice, Veleučilište također potiče sve svoje studente da se aktivno uključe u humanitarne projekte, stvarajući generaciju budućih lidera s dubokim razumijevanjem društvene odgovornosti.

Posjet mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska