hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
hr     en
PRIJAVI SE

Posjet mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska VSS kampusu

U subotu 9. prosinca 2023. godine Veleučilište studija sigurnosti predstavljeno je mladima o kojima skrbi Udruga SOS Dječje selo Hrvatska. Tom je prilikom organiziran posjet mladih osoba koje odrastaju u SOS zajednici mladih kampusu Veleučilišta u pratnji g. Krune Toploskog, Stručnog suradnika za rad s mladima u procesu izlaska iz skrbi, te su se mladi imali priliku pridružiti predstavljanju Veleučilišta online putem.

Dekan Veleučilišta dr. sc. Luka Leško prezentirao je mladima studijske programe Veleučilišta i prednosti studiranja na VSS-u, te istaknuo konkurentnost i mogućnosti zapošljavanja u području integralne i korporativne sigurnosti po završetku studija dok je dr. sc. Ana Rački Marinković motivirala mlade na nastavak obrazovanja te im predstavila mogućnosti i podršku koju im na njihovom putu može pružiti VSS.  Naime, temeljem potpisanog sporazuma između Veleučilišta i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska svake se akademske godine mladima koji odrastaju ili su odrastali u ustanovama koje je osnovala Udruge dodjeljuje jedna stipendija za prijediplomski studij, te jedna stipendija za diplomski studij koja pokriva ukupan iznos troškova školarine.

U nadi da će mladi iz alternativne skrbi u Hrvatskoj postati dio naše studentske i akademske zajednice, Veleučilište također potiče sve svoje studente da se aktivno uključe u humanitarne projekte, stvarajući generaciju budućih lidera s dubokim razumijevanjem društvene odgovornosti.

Posjet mladih iz SOS Dječjeg sela Hrvatska