hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE
hrVeleučilište studija sigurnosti (VSS)
en     en
PRIJAVI SE

Sklopljen novi akademski sporazum o suradnji između VSS-a i University of Latvia

Novosti > Sklopljen novi akademski sporazum o suradnji između VSS-a i University of Latvia

Veleučilište studija sigurnosti je u ponedjeljak, 25. ožujka 2024. sklopio novu akademsku suradnju i to s University of Latvia. Od strane VSS-a sporazum je potpisao dekan dr. sc. Luka Leško, DBA, a od strane Sveučilišta Latvija u Rigi prof. dr. Indriķis Muižnieks. Akademska suradnja među institucijama visokog obrazovanja ključna je za unapređenje znanja, razmjenu iskustava i poticanje inovacija, a ova suradnja temelji se i na zajedničkim vrijednostima i ciljevima.


Sveučilište u Latviji predstavlja istinsko središte akademske izvrsnosti i kulture u toj regiji. Smješteno u gradu Rigi, ovo sveučilište ističe se po svojoj bogatoj povijesti, visokom standardu obrazovanja te angažiranosti u istraživanju i inovacijama.

Sveučilište u Latviji je sveučilište znanosti visokog međunarodnog ugleda, a stvara interdisciplinarno, otvoreno i izvrsno inovativno usmjereno radno i studijsko okruženje, a obuhvaća širok spektar studijskih programa u područjima od humanističkih znanosti, društvenih znanosti, prirodnih znanosti do tehničkih i inženjerskih disciplina. Aktivnosti Sveučilišta u Latviji osnova su za održivi razvoj i ekonomsku transformaciju Republike Latvije. Ukratko, visoka kvaliteta znanstvene djelatnosti i studija temelj su djelovanja Sveučilišta u Latviji.


Studiranje na Veleučilištu Studija Sigurnosti omogućuje studentima pristup bogatom nastavnom programu koji kombinira teorijsko znanje s praktičnim iskustvom. Suradnja sa Sveučilištem u Latviji dodatno obogaćuje ovaj program kroz različite zajedničke projekte i istraživanja.

Cilj ove suradnje je razmjena znanja, razvoj i suradnja na raznim projektima, ali i razvoj studijskih programa, a nadamo se da ćemo uskoro i organizirati događaje poput konferencija, seminara, ljetnih škola i studijskih putovanja.

Kroz ovo partnerstvo, Veleučilište Studija Sigurnosti i Sveučilište u Latviji žele stvoriti vezu između svojih institucija, potičući razmjenu ideja, kulture i znanja te stvarajući temelj za buduće uspješne projekte i suradnje.